PSV toont veerkracht en voorkomt 'thuisvoordeel' van Rangers FC

16 augustus 2022 – PSV heeft een goede uitgangspositie geboekt op bezoek bij Rangers FC. Waar de ploeg van Giovanni van Bronckhorst normaliter het Europees moet hebben van de thuiswedstrijden, hielden de Eindhovenaren de thuisploeg dinsdagavond ondanks een achterstand na rust op een prima 2-2 gelijkspel. Twee succesvolle corners maakten onder meer een blunder van Walter Benitez ongedaan. 

PSV toont veerkracht en voorkomt 'thuisvoordeel' van Rangers FC

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

PSV startte in Glasgow met André Ramalho in het centrum. Dit betekende dat Jordan Teze op de rechtsbackpositie startte, wat ten koste ging van Philipp Mwene. Ook Erick Gutiérrez mocht verrassend starten ten faveure van Guus Til. Verder stuurde Ruud van Nistelrooij zijn gebruikelijke elf namen het veld in en zat dus ook Xavi Simons, die in het weekend nog tweemaal trefzeker was tegen Sparta, op de bank. Giovanni van Bronckhorst koos voor Antonio Colak in de spits. Hij had met een doelpunt een groot aandeel in het verslaan van Union Saint Galloise in de vorige ronde, en kreeg mede daardoor de voorkeur boven Alfredo Morelos.

Waar vooraf rekening werd gehouden met een stormachtig begin van Rangers, was het PSV dat al na vijf minuten de score had kunnen en misschien wel moeten openen. Joey Veerman zette vanaf rechts voor op Luuk de Jong, die knap voor drie verdedigers kwam en van een meter of twaalf kon uithalen. Zijn volley vloog echter een halve meter over het doel van McLaughlin. Ook na deze eerste waarschuwing hield PSV in de openingsfase het betere van het spel, maar lang kon het niet dichter bij het Schotse doel komen dan De Jong was geweest. Net toen Rangers het overwicht leek over te nemen en steeds langer in balbezit bleef, openden de Eindhovenaren toch de score.

Een hoekschop van Cody Gakpo bleef liggen in de zestien, mede door toedoen van Jordan Teze en kon door Ibrahim Sangaré worden binnengeschoten: 0-1. Lang kon PSV echter niet van de voorsprong genieten, want nog geen vijf minuten later zette Antonio Colak de gelijkmaker alweer op het bord. De in Duitsland geboren Kroaat rondde koel af na een lage voorzet van James Tavernier, waardoor de ploegen met een 1-1 ruststand de kleedkamers opzochten in de rust.

De tweede helft begon rommelig met veel overtredingen en gele kaarten voor onder meer De Jong en Obispo. Rangers kreeg de eerste mogelijkheid, toen Tavernier wederom Colak aanspeelde, maar nu had Walter Benitez wel een antwoord op het schot. Aan de andere kant ontpopte Ismael Saibari, in de eerste helft nog onzichtbaar, zich tot de gevaarlijkste PSV'er. Driemaal kwam hij tot een schot, maar had vooral bij de eerste, een puntertje na goed doorkoppen van De Jong, pech dat zijn schot net langs de verkeerde kant van de paal ging.

Bekijk ook: PSV-keeper Benitez gruwelijk in de fout bij de 2-1

Toch was het Rangers dat scoorde, al kreeg het daarbij flink wat hulp van Benitez. Een vrije trap van Tom Lawrence van grote afstand slingerde recht op de Argentijn af, maar hij verslikte zich pijnlijk en zag de bal tergend langzaam over de lijn gaan. PSV rechtte de rug, en had uiteindelijk opnieuw een hoekschop nodig om langszij te komen. Nu was het Armando Obispo die via de onderkant van de lat de verdiende gelijkmaker achter McLaughlin kopte.

En daar bleef het bij, want tot grote kansen konden beide ploegen niet meer komen. En dus kan PSV het over acht dagen in eigen huis proberen af te maken en daarmee voor het eerst in vier seizoenen weer deelnemen aan het miljoenenbal van de Europese voetbalelite. Voordeel is dat het komend weekend vrijaf heeft gekregen van de KNVB, terwijl Rangers FC in Schotland wel gewoon aan de bak moet.

Reacties

PSV

gerelateerd