Walemark over ontwikkeling: "Soms word ik gek van Slot"

17 augustus 2022, 16:23   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Patrik Walemark heeft er bij Feyenoord even voor nodig gehad om aan het niveau te wennen. Dit seizoen zou echter het jaar moeten worden dat hij zijn transfersom gaat terugbetalen. De nog maar twintigjarige Zweed vertelde over zijn ontwikkeling in gesprek met Voetbal International.

"Ik heb een andere carrière dan veel van mijn leeftijdsgenoten", legde Walemark uit. "Zij groeien op en door bij clubs. Ik begon op een laag niveau in Zweden, vijfde en vierde divisie. Daarna kwam ik bij Häcken terecht en al snel maakte ik mijn debuut op het hoogste niveau. Na anderhalf jaar kon ik toen al naar Feyenoord." Dat hij in Rotterdam tijd nodig zou hebben om te wennen aan zijn nieuwe omgeving en het niveau, was ingecalculeerd. "Achteraf ben ik blij met die zes maanden aanpassingstijd. Ik heb ze gewoon nodig gehad."

Het voornaamste verschil? "In één woord: intensiteit. In het begin, als je er net bent, gaat het nog vanzelf, maar daarna begin je de trainingen te voelen. Het gevolg: ups en downs. Je valt in, dan goed, daarna minder goed. Dat is onderdeel van het proces, dat heb ik altijd goed voor ogen kunnen houden. Ik besefte ook wel dat mijn carrière niet zo snel omhoog kon blijven gaan. Je loopt een keer tegen grenzen aan. Natuurlijk hoop je altijd dat alles sneller gaat, daarvoor ben ik ook jong. Maar pas nu, na een half jaar, voelt het alsof ik er echt klaar voor ben."

Arne Slot

Dus hoopt Walemark komend seizoen belangrijk te kunnen zijn voor Arne Slot, de trainer die een belangrijke rol speelde in zijn keuze voor Feyenoord. "Ik had vooraf al het idee dat dit voor mij de ideale volgende stap kon zijn. Dat gevoel werd nog sterker na gesprekken met Frank Arnesen en Slot. Ik heb nog nooit zo'n gedreven trainer meegemaakt. Ja, soms word ik er gek van, maar ook al zie je het misschien niet aan me: I love it. Ik wil gepusht worden, want ik streef perfectie na. Deze trainer helpt me erbij en mijn medespelers doen dat ook."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen