Oude Eredivisiebekende waarschuwt Twente: "Dat is niet het geval"

17 augustus 2022, 16:51   Bijgewerkt: 17 augustus 2022, 17:01

FC Twente wacht met Fiorentina een enorm zware laatste horde richting de groepsfase van de Conference League. Eén speler van de tegenstander kent het in ieder geval al, want voormalig Feyenoord- en FC Utrecht-speler Sofyan Amrabat staat bij de Italiaanse club onder contract. Hij waarschuwde de Tukkers alvast dat de wedstrijd in Florence zeer serieus genomen wordt. 

"Voor mij is dit speciaal", zei Amrabat daags voor de wedstrijd tegen ESPN over de loting. "Ik hoopte er al op toen ik zag dat Twente een van de mogelijke tegenstanders was. Ik zei al tegen de jongens: 'we gaan tegen Twente spelen', en toen bleek dat ook nog echt zo. Voor mij is het heel leuk om eerst hier tegen Twente te spelen en volgende week naar Nederland terug te keren. Het is lang geleden dat ik daar gespeeld heb."

De kans dat Amrabat in het tweeluik in actie zal komen is groot. De in Nederland geboren Marokkaans international is veelal basisspeler bij Fiorentina. "Maar een zekerheidje is het nooit met deze trainer", lachte hij, doelend op coach Vincenzo Italiano. "Hij wisselt veel door. Ik hoop en denk wel dat ik ga spelen, maar laten we het afwachten." 

Duizend procent 

Wie bij FC Twente de hoop had dat Fiorentina een toernooi als de Conference League niet serieus zou nemen, komt volgens Amrabat bedrogen uit. "Het leeft heel erg. Fiorentina heeft nu al een tijdje geen Europees voetbal gespeeld. In Italië is het niet makkelijk om je te kwalificeren, want je speelt tegen veel sterke teams. Vorig jaar was het tot de laatste dag knokken."

Dat lukte wel, maar de club weet dat het tegen Twente alles zal moeten geven. "We hebben eigenlijk nog niks. Morgen wordt voor ons heel belangrijk. Ik heb wel gelezen dat ze in Nederland dachten: Fiorentina heeft geen zin in de Conference League. Maar dat is niet het geval. We willen ons héél graag kwalificeren. Voor de fans, voor de club. Dat verdienen ze. We gaan er duizend procent voor."

Lees ook: Meevaller voor FC Twente: 'Fiorentina gaat sterspeler sparen'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen