Jansen treft 'typisch Portugese ploeg' met nog altijd gehavend AZ

17 augustus 2022, 18:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Trainer Pascal Jansen heeft met AZ nog één horde te nemen om de groepsfase van de Conference League te bereiken. Na Tuzla City en Dundee United wacht in de laatste voorronde een tweeluik met het Portugese Gil Vincente, te beginnen met de thuiswedstrijd deze donderdagavond. 

"Vorige week hebben we een aardig niveau aangetikt met elkaar", blikte Jansen tijdens zijn persconferentie nog eens bescheiden terug op de 7-0 thuiszege op Dundee United. "Dan kijk ik altijd naar de dingen die beter kunnen. Ik vind dat we ernaar moeten streven dat als we de dominante ploeg zijn, we weinig tot geen kansen weggeven. Tegen Dundee United zat er nog wel één bij die me niet beviel", werd hij geciteerd op de clubwebsite

Dat zal dus beter moeten tegen Gil Vicente, al is het uiteraard weer een compleet nieuwe wedstrijd. Jansen verwacht daarin een 'typisch Portugese tegenstander' tegen te komen. "Aan de bal zijn het technisch vaardige spelers, die uit zijn op de korte combinatie." Of daar ook een 'typisch Portugees' staaltje tijdrekken bij komt kijken, heeft AZ in eigen hand. "We moeten zorgen dat ze de mogelijkheid niet krijgen om tijd te rekken", zei middenvelder Tijjani Reijnders daarover.

Zie ook: Reijnders stelt AZ gerust: "Voor mij geen reden om weg te gaan"

Afwezigen AZ

AZ treedt in de heenwedstrijd nog altijd niet aan met de complete ploeg. Riechedly Bazoer heeft inmiddels zijn debuut gemaakt, maar zal er donderdag toch weer niet bij zijn. "Hij is nog niet fit. De factor tijd speelt hierbij een rol", vertelde Jansen, die nog drie andere spelers moet missen. "Jesper Karlsson is drukdoende om topfit te worden, ook voor hem geldt die tijdsfactor. Zinho Vanheusden heeft gisteren voor het eerst zonder beperkingen met de groep getraind. Met Jens Odgaard gaat het heel erg goed, dus van hem verwacht ik ook dat hij snel aansluit. Dat gaat allemaal de goede kant op."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen