Jans past zich niet aan tegen Fiorentina en ziet 'klein voordeel' Twente

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

17 augustus 2022 – FC Twente treft donderdagavond met Fiorentina de lastigst mogelijke tegenstander op de route naar de groepsfase Conference League. Toch is trainer Ron Jans niet van plan zijn ploeg aan de Italiaanse subtopper aan te passen. Dat verzekerde hij woensdag tijdens zijn persconferentie. 

Jans past zich niet aan tegen Fiorentina en ziet 'klein voordeel' Twente

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Wij hebben al vier officiële wedstrijden gespeeld, Fiorentina pas één. Fysiek is dat een klein voordeel voor ons", zo begon Jans, geciteerd door Voetbal International, positief. "Voorin hebben ze aantal geweldige spelers met veel individuele kwaliteiten. De vraag is alleen wel in hoeverre ze in deze fase van het seizoen al een team zijn."

Lees ook: Oude Eredivisiebekende waarschuwt Twente: "Dat is niet het geval"

Ook zag Jans overeenkomsten tussen FC Twente en de Italiaanse tegenstander. "Allebei zijn het clubs die na een aantal mindere jaren de weg omhoog weer hebben gevonden. Beide ploegen willen hoog druk zetten en staan voor aanvallend voetbal, waarbij wij iets sneller vooruit spelen en Fiorentina meer de combinatie zoekt."

Niet aanpassen
In die genoemde speelstijl houdt Jans ook tegen een op papier aanzienlijk sterkere tegenstander vertrouwen. "Natuurlijk zal een Europese wedstrijd meer resultaatgericht zijn dan een competitiewedstrijd, maar wij gaan ons eigen spel spelen en passen ons niet aan."

"We houden achterin vaak de nul en ik zou niet ontevreden zijn met 0-0 als uitslag, maar voorin houden we wat minder vaak de nul. Ik hoop dat we dat morgen ook niet doen." De grootte van de tegenstander maakt voor Jans niets uit voor de doelstelling van Twente. "We hebben gezegd dat het Europese seizoen pas geslaagd is als we de groepsfase halen."

Lees ook: Meevaller voor FC Twente: 'Fiorentina gaat sterspeler sparen'
Zie ook: Jans zorgt voor lach in perszaal met opmerkelijk bedankje

Inzetten op voetbal? Trap af op Jacks.nl en scoor een gratis bet tot €50!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd