Emmen blijft hopen op Dost: "Onze deur is voor Bas niet gesloten"

18 augustus 2022, 12:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bas Dost had deze zomer de kans om na jaren terug te keren in het shirt van FC Emmen. De doelpuntenmachine koos echter voor een avontuur bij FC Utrecht en dat zorgde voor teleurstelling aan de Oude Meerdijk. Toch sluit men in Drenthe een latere rentree niet uit.

"We waren echt heel dichtbij een terugkeer en natuurlijk was het balen toen Bas zijn keuze voor FC Utrecht bekend maakte. Maar ik verwijt hem helemaal niets", aldus Ronald Lubbers in gesprek met RTV Drenthe. Als hij puur en alleen op zijn gevoel was afgegaan had hij voor Emmen gekozen. Dat weet ik zeker. Maar ik denk dat hij ook nog een keer wil laten zien dat hij 20 tot 25 goals kan maken op het hoogste niveau. En dat kan nu eenmaal bij Utrecht gemakkelijker dan in Emmen."

Ondanks het feit dat Dost de interesse van Emmen links liet liggen, sluit Lubbers een terugkeer nog altijd niet uit. De inmiddels 33-jarige Dost speelde tussen 2001 en 2008 al in het shirt van de club. "Onze deur is voor Bas Dost niet gesloten. Je weet nooit hoe het gaat in het voetbal. Kijk alleen maar eens naar Maikel Kieftenbeld. Dingen kunnen zo snel gaan en stel je voor dat Bas na dit seizoen nog steeds topfit is en een terugkeer wel ziet zitten."

Eredivisie

Dit weekend zal Lubbers even wat minder fan zijn van Dost. De spits komt zaterdagavond (21.00 uur) namelijk met Utrecht op bezoek in Emmen. De thuisploeg staat na twee wedstrijden nog op een puntje, terwijl de bezoekers twee punten hebben. Dost, die voor een jaar tekende bij Utrecht, maakte alle doelpunten voor zijn ploeg. "Ik sluit niet uit dat hij zelfs topscorer van de Eredivisie wordt. Ik hoop het ook voor hem, als hij dan zaterdag maar niet scoort", aldus Lubbers.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen