Ontketend FC Twente boekt monsterzege; Kalma scoort zeven keer

18 augustus 2022, 19:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Twente mag blijven hopen op een ticket voor de Women's Champions League. De Tukkers speelden niet tegen, maar met het Moldavische Agarista CSF. Fenna Kalma werd de vrouw van de wedstrijd met maar liefst zeven doelpunten. De wedstrijd eindigde in een bizarre 13-0 overwinning.

Na acht minuten zorgde Kayleigh van Dooren voor de openingstreffer in Enschede en in de twintigste minuut verdubbelde Kalma de score. Al snel werd duidelijk dat het haar avond zou worden: zeven minuten later had ze vier doelpunten achter haar naam staan. Vooraf was duidelijk dat de Tukkers de favoriet waren, maar de ploeg liet niets heel van de tegenstander. Door twee treffers van Anna-Lena Stolze was het verschil in de rust al zeven doelpunten. Na de pauze gingen de Enschedese dames vrolijk verder. Kalma maakt ook na rust een hattrick. Tussendoor mochten ook Bente Jansen, Renato Jansen en Sophie te Brake juichen na een goal.

Ajax wint ook

Eerder op de dag deed ook Ajax al goede zaken. Het Zweedse Kristianstads werd met 3-1 verslagen door de Amsterdammers, waardoor ook zij mogen blijven hopen op een Champions League-ticket. Keepster Lize Kop ging met een 0-0 stand in de fout, waardoor de Nederlandse ploeg in de achtervolging moest, maar gedurende de wedstrijd werd de overwinning veilig gesteld. Victoria Pelova, Eshly Bakker en Chasity Grant waren de doelpuntenmakers.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!