Ajax neemt afscheid van Schuurs en maakt ruimte voor Kaplan

18 augustus 2022, 20:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het hing al even in de lucht, maar nu is er ook witte rook: Perr Schuurs vertrekt bij Ajax. De Limburger ruilt de regerend landskampioen van Nederland in voor Fiorentina. De Amsterdammers hebben de vervanger van Schuurs al op het oog: Ahmetcan Kaplan. 

Schuurs maakte in het seizoen 2017/2018 als jonge verdediger veel indruk bij Fortuna Sittard, dat op dat moment nog actief was in de Keuken Kampioen Divisie. De prestaties van Schuurs op het tweede niveau bleven niet onopgemerkt: nog voordat de winterse transfermarkt haar deuren opende, maakte Ajax melding van de komst van de verdediger. De Amsterdammers telden twee miljoen euro neer voor Schuurs, die na dat seizoen definitief de overstap maakte naar de recordkampioen. 

In Amsterdam slaagde Schuurs er echter niet in om een basisplaats te veroveren. De Limburger leverde wisselende prestaties en maakte daardoor geen onomstreden indruk. In het afgelopen seizoen moest hij Jurriën Timber voor zich dulden. Timber beleefde het seizoen van zijn doorbraak, dat niet onopgemerkt bleef. Bijna de hele Engelse top zat deze zomer achter zijn handtekening aan, maar de Oranje-international blijft Ajax trouw. Timber heeft zelfs zijn krabbel gezet onder een nieuw contract. 

Schuurs wist dat hij ook dit seizoen geen basisplaats zou hebben en kiest dus eieren voor zijn geld. De verdediger maakt na 95 wedstrijden in de Amsterdamse hoofdmacht de overstap naar Torino. De Italianen tellen een slordige negen miljoen euro neer voor zijn komst. De transfersom kan door bonussen nog oplopen tot 11,3 miljoen. Ajax zal wel een aanzienlijk deel van het bedrag moeten overmaken naar Fortuna Sittard. 

Kaplan

Het vertrek van Schuurs maakt in Amsterdam de weg vrij voor de komst van een nieuwe verdediger. Ajax versterkte haar defensie eerder deze zomer al met Owen Wijndal, Calvin Bassey en Jorge Sánchez, maar wil er nu ook nog een centrale verdediger bij. Ahmetcan Kaplan staat bovenaan het verlanglijstje. De Turkse verdediger staat nu nog onder contract bij Trabzonspor, maar het is de verwachting dat hij op zeer korte termijn de overstap maakt naar de Nederlandse recordkampioen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen