Chelsea wil fan keihard straffen na rascistische actie: 'Idioot'

18 augustus 2022, 20:20

Chelsea heeft afstand genomen van een supporter, die zich racistisch geuit heeft richting Heung-Min Son van Tottenham Hotspur. Dat gebeurde afgelopen weekend, toen de Londense clubs het tegen elkaar opnamen in de Premier League.

Toen Son in de tweede helft een hoekschop nam op Stamford Bridge, maakte een fan het gebaar van een spleetoog richting de voetballer. De beelden ging rond op sociale media, waardoor Chelsea zich gedwongen voelt om een reactie te geven. De club gaat het incident onderzoeken, waarbij de dader op 'de strengst mogelijke sanctie' kan rekenen.

'Chelsea Football Club vindt elke vorm van discriminerend gedrag totaal weerzinwekkend. Het hoort niet thuis bij onze club of in onze gemeenschap', luidt de verklaring van de Londenaren. 'Chelsea heeft consequent haar nultolerantiepositie ten aanzien van discriminerend gedrag heel duidelijk gemaakt, maar toch zijn er nog steeds zulke idioten die zich aan deze club hechten als zogenaamde 'fans'. Het is beschamend voor coaches, spelers, staf en onze ware aanhangers.'

Conte en Tuchel

De stadsderby was sowieso een wedstrijd waarbij het vooral over de acties langs de lijn ging. Thomas Tuchel en Antonio Conte kregen het gedurende de wedstrijd met elkaar aan de stok. De trainer zochten elkaar op na een doelpunt om ruzie te maken en ook na het laatste fluitsignaal kwam het bijna tot een confrontatie. Na afloop van het duel kregen beide oefenmeesters een rode kaart voor hun geruzie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen