Waterreus ziet 'harde klap' voor Ajax: "PSV wordt kampioen"

18 augustus 2022, 20:50

Ronald Waterreus denkt dat PSV dit seizoen met de titel aan de haal gaat. De Eindhovenaren wonnen dit seizoen de Johan Cruijff Schaal ten koste van concurrent Ajax. Dat kan volgens de voormalig doelman doorwerken in de competitie.

De oud-keeper stelt dat deze supercup-zege harder aankomt bij de Amsterdammers dan die van vorig seizoen, toen PSV met 0-4 won. Nu werd het 3-5 voor de ploeg uit Eindhoven. "Vorige keer zei Ajax: we zijn nog niet zo ver en dat was toen ook wel een beetje zo", vertelt hij bij de Skiete Willy Podcast. "Daarom is deze klap iets harder aangekomen. Er wordt wel eens gezegd: de Johan Cruijff Schaal is niet serieus en maakt weinig uit. Maar het is toch leuk als het op je cv staat."

Waterreus, die in het verleden bij PSV onder contract stond, heeft er daarom alle vertrouwen in dat de titel dit jaar naar Eindhoven gaat. Hij merkt dat er dit seizoen een andere instelling is dan afgelopen seizoen. De club toonde deze zomer spierballen op de transfermarkt met onder andere de komst van Luuk de Jong, Xavi Simons en Walter Benitez.

"Ajax is denk ik nog steeds voetballend verder, maar PSV wordt kampioen. Ze durven het uit te spreken, ze stralen meer ambitie uit. Dat ademt de hele club, dus je hoopt dat dat wordt beloond aan het eind van de rit", aldus Waterreus, die een voorbeeld geeft hoe dat tot uiting komt: "Ik heb nog wel wat jonge keepers in m'n stal. Dan zeg ik wel eens: wat wil je nou? Dan zeggen ze  'ik wil wel…'  Waarop ik dan zeg: 'wil je het wel of wil je het?' Dat is een essentieel verschil."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

DenDaam
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik neem deze mening van Waterreus niet serieus

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zeg niet dat hij ongelijk heeft, maar Waterreus kun je echt in het rijtje zetten met de broertjes Van de Kerkhof en Sjaak Swart. Die mannen roepen elk jaar dat hun cluppie kampioen wordt. PSV en Ajax hebben gewoon goede teams en ik denk dat het heel spannend gaat worden. Feyenoord en AZ zijn daarnaast ook ploegen die je niet zomaar uit kunt sluiten.

LesserMagic
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heb je hem weer.

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax miste gewoon 4 vaste spelers waterneus ! psv is welkom in de arena en gaat met een dikke 5-2 na Eindhoven terug!

DenDaam
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik neem deze mening niet serieus. Ik vind PSV nog dermate wankel in Europese wedstrijden dat ik nog wat geloof dat PSV dit jaar dichterbij Ajax komt. Ik moet nog zien of ze Glasgow uitschakelen (en volgens mij weet Waterreus dat ook dondersgoed).

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen