Verheydt baalt van 'cowboyverhalen': "Ik ben door niemand gebeld"

18 augustus 2022, 21:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bij ADO Den Haag is vol verbazing gereageerd op het uitgelekte salaris van Thomas Verheydt. De aanvaller zou volgens geruchten de bestbetaalde speler uit de clubgeschiedenis zijn sinds deze zomer, maar volgens de hoofdrolspeler en de algemeen directeur is daar niets van waar.

De Hagenezen zouden altijd een salarisplafond hebben gehad van 250.00 euro, maar de spits zou nu het dubbele verdienen. Hij scoorde afgelopen seizoen dertig doelpunten voor ADO en kon naar het buitenland verkassen, maar bleef de club trouw. Daar zou hij een behoorlijke vergoeding voor gekregen hadden, aldus De Telegraaf. De spits ontkent dat tegenover Omroep West. "Ik baal van deze cowboyverhalen. Ik ben door niemand gebeld met de vraag wat mijn salaris is. Het is jammer dat er zomaar wat bedragen worden opgeschreven en als waarheid worden aangenomen."

Algemeen directeur Edwin Reijntjes is ook duidelijk: "Normaal gesproken laat ik dit soort dingen aan mij voorbij gaan, maar ik voel me nu geroepen om te reageren. Wat een onzin wordt er geschreven. Het klopt van geen kant. Het is ongenuanceerd en ongeverifieerd naar buiten gebracht", aldus de bestuurder, die duidelijk is: het salarisplafond van de club is niet omhoog gegaan voor de goalgetter.

Dirk Kuyt

In gesprek met De Telegraaf wilde hoofdtrainer Dirk Kuyt niet teveel aandacht besteden aan het mogelijke salaris van de spits. "Als speler zou ik het wel lekker vinden om met iemand te spelen die dertig goals of meer zou kunnen maken. Maar ik heb absoluut niet het gevoel dat spelers er problemen mee hebben", vertelde hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen