Van Bommel heeft alles nog in eigen hand na late goal in Turkije

18 augustus 2022, 21:39

Het Europese avontuur van Mark van Bommel, Vincent Janssen en Jurgen Ekkelenkamp leek aan een zijden draadje te hangen, maar alles wordt in de return pas beslist. De Belgische ploeg leek tegen een 1-0 nederlaag aan te lopen tegen Istanbul Basaksehir, maar laat in de wedstrijd werd het 1-1. De club uit de havenstad moet het in eigen huis afmaken.

Janssen zat niet bij de selectie, maar Ekkelenkamp en Toby Alderweireld begonnen wel in de basis bij Royal Antwerp. De ploegen deden nauwelijks voor elkaar onder in de Turkse hoofdstad, maar de thuisclub bleek het meest effectief te zijn. Van Bommel zag zijn ploeg zeven keer op doel schieten, waar de tegenstander dat vier keer deed. Basaksehir bleek effectiever, want beide ploegen kwamen één keer tot scoren. 

Antwerp kwam sterk uit de startblokken. Onder andere Ekkelenkamp was dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet ging net voorlang. De tweede serieuze kans was voor Michael Frey, maar die inzet kon gestopt worden door doelman Volkan Babacan. De bal ging uiteindelijk wel in dat doel, maar dat was pas na de pauze. Na iets meer dan vijftig minuten spelen verwijderde Mounir Chouiar de brilstand van het scorebord. In de slotfase van het duel mocht ook Van Bommel juichen. Dinis Almeida zorgde voor de gelijkmaker.

Het doel in eigen huis is duidelijk voor de trainer en zijn manschappen: er moet gewonnen worden om de groepsfase van de Conference League te bereiken. De Nederlandse oefenmeester heeft er met zijn ploeg al twee voorrondes opzitten. In de tweede kwalificatieronde werd Drita uit Kosovo met 2-0 verslagen, in de derde kwalificatieronde werd het over twee duels 5-1 voor Antwerp tegen Lillestrøm SK.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen