AZ wint ook derde Europese thuisduel en kan groepsfase ruiken

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

18 augustus 2022 – AZ heeft donderdagavond een volgende stap gezet richting de groepsfase van de UEFA Conference League. De Alkmaarders waren in de eerste wedstrijd van het tweeluik met Gil Vicente met 4-0 te sterk. Over een week wordt de return gespeeld in Portugal.

AZ wint ook derde Europese thuisduel en kan groepsfase ruiken

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Hoewel AZ afgelopen zondag op bezoek bij Sparta Rotterdam zeker geen overtuigende wedstrijd speelde, koos Pascal Jansen in de heenwedstrijd tegen Gil Vicente voor dezelfde elf namen als op Het Kasteel. De trainer kon nog altijd geen beroep doen op Jesper Karlsson, Zinho Vanheusden en Jens Odgaard, terwijl ook Riechedly Bazoer niet van de partij was. Bij afwezigheid van Karlsson waren de ogen opnieuw gericht op Vangelis Pavlidis, die tot donderdagavond al goed was voor vijf doelpunten en vier assists.

De prestaties van de Griek zijn niet onopgemerkt gebleven. Zo zou Club Brugge het wel zien zitten in de komst van Pavlidis. De scouts van de Belgische topclub zaten donderdagavond ongetwijfeld op de tribune om de spits nogmaals te bestuderen. De Portugese verdedigers hadden hun handen vol aan Pavlidis, die zich meermaals uit de spitspositie liet zakken om zich aanspeelbaar te maken. Daarmee maakte hij ruimte voor zijn teamgenoten, zoals Dani de Wit. Dat resulteerde na 25 minuten in de openingstreffer. Milos Kerkez werd vrijgespeeld op links en slingerde de bal fraai op het hoofd van De Wit, die er alleen nog maar tegenaan hoefde te lopen: 1-0.

Het doelpunt van De Wit was eigenlijk de eerste serieuze mogelijkheid voor AZ. Daarmee toonde de thuisploeg zich evenals vorige week uiterst effectief. Toen openden de Alkmaarders ook na ruim twintig minuten de score tegen Dundee United. Daarna ging AZ erop en erover en stond het bij rust met 5-0 voor. Zo makkelijk ging het tegen Gil Vicente echter niet. AZ had voor de pauze weliswaar weinig te duchten van de Portugezen, maar speelde zelf té slordig om de voorsprong nog voor rust uit te bouwen.

Invaller zorgt voor opluchting
Die slordigheden waren er in de openingsfase van de tweede helft nog niet helemaal uit. Zo leek AZ op weg naar een grote kans, maar vergat Pavlidis om de bal op tijd mee te geven aan De Wit. De maker van de 1-0 werd uiteindelijk wel aangespeeld, maar in buitenspelpositie. Weg kans. Het initiatief lag op dat moment bij Gil Vicente, al duurde dat niet heel lang. AZ voerde de druk na een stroeve start van het tweede bedrijf op en had via Tijjani Reijnders de score moeten verdubbelen. Hij stuitte echter op doelman Andrew.

AZ en Portugese tegenstanders is geen al te gelukkig huwelijk. Ontspannen coachen zat er dan ook niet in voor Jansen. Zeker niet nadat ook Pavlidis, tegen Dundee United nog tweemaal trefzeker, de bal van dichtbij niet voorbij Andrew kreeg. In het voetbal geldt de wet dat als je zelf niet scoort, de tegenstander dat wel doet. Gil Vicente kwam echter geen moment in de buurt van een treffer. Dat maakte de 2-0 maken er natuurlijk niet minder belangrijk op. Met die boodschap was Mayckel Lahdo het veld ingestuurd. De aanvaller had niet veel tijd nodig om zijn coach tevreden te stellen: hij maakte er tien minuten voor tijd uit de kluts 2-0 van.

Alsof die tussenstand nog niet mooi genoeg was voor de thuisploeg, joeg Pavlidis een paar minuten later ook nog de 3-0 tegen de touwen. Daar bleef het niet bij: invaller Mees de Wit tikte nog een lage voorzet van Yukinari Sugawara binnen en bepaalde daarmee de eindstand op 4-0. Daardoor lijkt de return van volgende week een formaliteit.

Opstelling en beoordelingen*:

Opstelling AZ: Hobie Verhulst 6, Pantelis Hatzidiakos 6.5 (87. Yukinari Sugawara -), Sam Beukema 6.5, Bruno Martins Indi 6.5, Milos Kerkez 7.5 (72. Mees de Wit -), Tijjani Reijnders 7, Jordy Clasie 6.5, Dani de Wit 7, Hakon Evjen 6.5, Evangelis Pavlidis 7.5 (87. Yusuf Barasi -), Myron van Brederode 6 (72. Mayckel Lahdo -)

Man of the Match: Evangelis Pavlidis
*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd