Coëfficiëntenstrijd: AZ deelt harde tik uit aan concurrent Portugal

19 augustus 2022, 07:30   Bijgewerkt: 19 augustus 2022, 07:36

AZ heeft donderdagavond namens Nederland uitstekende zaken gedaan in de strijd om de UEFA-coëfficiënten. De Alkmaarders wonnen met 4-0 van Gil Vicente en deelden zo een behoorlijke tik uit aan de Portugezen. Ondanks de nederlaag van FC Twente was er vooral goed nieuws te melden.

Dankzij doelpunten van Dani de Wit, Mayckel Lahdo, Vangelis Pavlidis en Mees de Wit werd het nietige Gil Vicente met een 4-0 zeperd terug naar huis gestuurd. Dat betekende dat Nederland de voorsprong op Portugal weer wat kon uitbreiden. Ondanks dat FC Twente met 2-1 verloor bij Fiorentina, mocht Nederland 0.300 punt bij schrijven en heeft het de zesde plek op de ranglijst stevig in handen.

Waar de Nederlandse clubs in eerste instantie vooral naar nummer zeven Portugal moesten kijken, worden de pijlen nu gericht op nummer vijf Frankrijk. Het verschil tussen Frankrijk (49.997 punten) en Nederland (48.800) blijft krimpen en dat is goed nieuws. Als Nederland de Fransen in kan halen, gaan er vanuit de Eredivisie binnenkort weer terug teams direct naar het hoofdtoernooi van de Champions League.

Het Franse OGC Nice, de werkgever van Calvin Stengs en Pablo Rosario, verloor donderdagavond op bezoek bij Maccabi Tel Aviv. Volgende week donderdag kunnen er opnieuw belangrijke punten worden gesprokkeld. AZ kan Portugal opnieuw pijn doen als het op bezoek gaat bij Gil Vicente, terwijl Twente aan de bak moet tegen Fiorentina. Ajax, PSV en Feyenoord zijn tot de winterstop verzekerd van Europees voetbal.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen