'Ajax ziet in 'bevlogen professor' ideale rechterhand Van der Sar'

19 augustus 2022, 10:01

Ajax hoopt dat Maurits Hendriks zich op korte termijn aansluit bij de directie van de Amsterdammers. De 61-jarige oud-hockeyer werkte jarenlang als technisch directeur van NOC*NSF en zou open staan voor een dienstverband in de Johan Cruijff ArenA. Dat meldt De Telegraaf.

De naam van Hendriks is in Nederland voor bekend vanwege de Olympische Spelen. Zo was hij tijdens de Olympische Zomerspelen in Londen (2012) en Rio de Janeiro (2016) en de Winterspelen in Sotsji (2014) chef de mission. Op 1 april 2022 werd Hendriks als technisch directeur van NOC*NSF opgevolgd door André Cats. Nu wacht mogelijk een fraaie uitdaging in Amsterdam.

Hendriks werd volgens De Telegraaf in zijn periode bij NOC*NSF de professor genoemd vanwege zijn langdradige technische en tactische analyses. Binnen die organisatie werd hij ook geprezen vanwege zijn bevlogenheid. Hendriks heeft dus aangegeven dat hij een functie binnen Ajax zeker ziet zitten. Dat geldt ook voor de raad van commissarissen, die momenteel wacht op groen licht vanuit de ondernemingsraad.

Bij Ajax is men momenteel druk bezig om een naam te hangen aan de functie van Hendriks. Hij wordt verantwoordelijk voor organisatie van De Toekomst, de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Het is de bedoeling dat hij algemeen directeur Edwin van der Sar op die manier taken uit handen neemt. Het is de bedoeling dat de benoeming van Hendriks eind oktober officieel is.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen