DONE DEAL! Ajax winkelt in Turkije en haalt vervanger Schuurs

19 augustus 2022, 15:00

Ahmetcan Kaplan mag zich vanaf vandaag officieel speler van Ajax noemen. De centrumverdediger is vrijdagmiddag gepresenteerd door zijn nieuwe werkgever en komt over van Trabzonspor. De talentvolle Turk heeft zijn krabbel gezet onder een contract voor vijf seizoenen.

De belangstelling van Ajax in Kaplan was al een tijdje bekend. De 19-jarige jeugdinternational van Turkije werd geboren in Trabzon en werd op jonge leeftijd opgepikt door de plaatselijke voetbalclub Trabzonspor. Met die club werd hij vorig seizoen landskampioen van Turkije. Kaplan reist nu terug naar zijn geboorteland om alles rond zijn werkvergunning te regelen.

Kaplan geldt in Amsterdam als directe opvolger van Perr Schuurs, die donderdagavond een transfer maakte. Hij liet Ajax na vier seizoenen achter zich en gaat dit seizoen in de Serie A spelen bij Torino. Het is niet bekend wat Ajax moet betalen voor de vervanger van Schuurs. Hij is na Calvin Bassey en Owen Wijndal de derde versterking voor de achterhoede van Alfred Schreuder.

Trabzonspor neemt via de clubkanalen op fraaie wijze afscheid van Kaplan. 'Dit is geen vaarwel, maar een eerste stap richting de top van de voetbalwereld. Wij zijn erg trots op je Ahmetcan Kaplan en wensen je het allerbeste', is te lezen op Twitter. Kaplan maakte twee jaar geleden zijn debuut voor de club en speelde uiteindelijk twee seizoenen in de hoofdmacht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen