Xavi looft Frenkie en gaat in op situatie Memphis: "Reken op hem"

20 augustus 2022, 13:30

Xavi is zaterdagmiddag tijdens de persconferentie voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Real Sociedad ingegaan op de situatie van Memphis Depay en Frenkie de Jong. De trainer van FC Barcelona blijft voorlopig gewoon rekenen op de aanvaller, terwijl hij de middenvelder complimenten gaf.

Xavi kreeg tijdens het perspraatje de vraag of De Jong op de plek van de geschorste Sergio Busquets gaat spelen. Daar gaf de oefenmeester echter geen direct antwoord op. "Frenkie moet het spel niet in zijn rug hebben, hij lijkt op mij vroeger. Hij is een geweldige voetballer met het veld voor zich. Dan kan hij het spel verdelen en kan hij in kracht kwamen met passes."

Memphis lijkt op zijn beurt hard op weg naar Juventus. Ook Pierre-Emerick Aubameyang vertrekt waarschijnlijk. "Nu zijn het nog onze spelers. Dat betekent dat ik op ze reken. Ze zijn nog niet vertrokken, we kunnen Memphis en Aubameyang morgen inzetten. Als er een aanbieding komt, zullen we daar naar kijken. Nu willen we vooral graag dat Jules Koundé ingeschreven wordt."

Real Sociedad

De aanwinst is namelijk nog altijd niet speelgerechtigd omdat Barcelona eerst spelers moet verkopen. De Catalanen begonnen het nieuwe seizoen in La Liga vorig weekend met een pijnlijk 0-0 gelijkspel tegen Rayo Vallecano. Dat moet zondagavond anders, weet ook Xavi. Het zal echter geen gemakkelijk karwei worden. Barcelona speelt om 22.00 uur uit tegen Real Sociedad.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Reurtje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan kan hij het spel verdelen en kan hij in kracht kwamen met passes. Ander artikel: Andy van Meijde. Zit er wel een eindredacteur die iets corrigeert bij FC Update

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen