Sparta hoopt Ajax te verrassen: "Zonder alles overboord te gooien"

20 augustus 2022, 15:00

Sparta Rotterdam wil zondagmiddag voor de eerste echte verrassing van het nieuwe seizoen gaan zorgen. De ploeg van Maurice Steijn neemt het op Het Kasteel op tegen koploper Ajax. Sparta heeft zelf nog niet gewonnen en hoopt de eigen aanhang op een stunt te trakteren.

Steijn zag zijn ploeg openen met een gelijkspel bij sc Heerenveen (0-0), maar een week later werd met 2-3 verloren van AZ. Dat was voor de trainer zijn eerste nederlaag als eindverantwoordelijke in Rotterdam-West. "Het zat er een keer aan te komen, hè", vertelde Steijn aan het Algemeen Dagblad. "We waren tevreden over de openingswedstrijd tegen sc Heerenveen, maar iets minder over de wedstrijd daarna, tegen AZ. Voetballend, maar ook qua resultaat."

Nu wacht dus met Ajax als tegenstander een nog grotere uitdaging. Steijn denkt dat hij zijn spelers goed heeft klaargestoomd voor het treffen met de Amsterdammers. "Je laat ze zien hoe Ajax tegen Groningen heeft gespeeld en hoe Fortuna Sittard ze het een week eerder een stuk zwaarder heeft gemaakt. Vervolgens ga je kijken naar manieren hoe je het Ajax zo moeilijk mogelijk kunt maken. Zonder dat we alles overboord gooien, want we willen er zelf ook een wedstrijd van maken."

Jonathan de Guzmán

Een van de nieuwe gezichten op Het Kasteel is Jonathan de Guzmán, die na jaren in het buitenland terugkeerde in de Eredivisie. Hij speelde in het verleden namens Feyenoord al geregeld tegen Ajax. "We hebben gekeken naar de sterke punten van Ajax, maar zeker ook naar mindere punten. Daar zijn we goed op voorbereid, we zijn klaar voor zondag. We zijn druk bezig met zoeken naar manieren waarop wij gevaarlijk kunnen zijn", aldus de ervaren middenvelder via de clubkanalen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen