Vier prachtige goals Cambuur doen Yilmaz-treffer teniet

20 augustus 2022, 20:48

SC Cambuur heeft de eerste vier doelpunten van dit seizoen gecombineerd met de eerste overwinning. Fortuna Sittard werd op eigen veld met 1-4 verslagen. Een gelukstreffer van Burak Yilmaz leverde de Limburgers een voorsprong op, maar vier juwelen van afstandsschoten bezorgden de Friezen de eerste overwinning van dit seizoen. Deze overwinning leverde daarnaast de eerste Eredivisie-overwinning van SC Cambuur in Sittard ooit op.

Een onmachtig SC Cambuur kreeg geen grip op de wedstrijd en dat noodzaakte Henk de Jong om tien minuten voor rust tweemaal in te grijpen. Jamie Jacobs en Remco Balk waren kind van de rekening en werden geslachtofferd voor David Sambissa en Michael Breij. De laatstegnoemde kreeg even voor rust een dot van een kans, maar hij stuitte op de alerte doelman Yanick van Osch. Voor rust hadden de wisselingen geen effect, maar direct na theepauze (waarin een derde wissel plaatsvond) resulteerde een kanonskogel in de bovenhoek van invaller Michael Breij in een razendsnelle gelijkmaker. Het eerst SC Cambuur-doelpunt van dit seizoen was er eentje om in te lijsten en hielp de Leeuwarders terug in de wedstrijd.

Door de nederlaag blijft Fortuna Sittard, dat na een uur compleet opgebrand leek, na drie wedstrijden puntloos. De Limburgers moeten volgende week de hechte defensie van sc Heerenveen zien te slechten in het Abe Lenstra Stadion. Voor SC Cambuur was deze winstpartij noodzakelijk, want de Friezen ontvangen de volgende speelronde AZ en gaan een week later op bezoek in de Johan Cruijff ArenA.

Opstellingen en beoordelingen*

Opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch 5.5, Mickaël Tirpan 6.5 (76. Ivo Pinto -), Rodrigo Guth 6, Dimitrios Siovas 6.5 (80. Do?an Erdo?an -), George Cox 6, Arianit Ferati 6, Iñigo Córdoba 6 (60. Tijjani Noslin 6), Deroy Duarte 6, Paul Gladon 6.5 (60. Cole Bassett 6), Burak Yilmaz 6.5 en Mats Seuntjens 6.5

Opstelling SC Cambuur: João Virgínia 4.5, Doke Schmidt 5 (46. Sai van Wermeskerken 6), Marco Tol 6, Léon Bergsma 6, Alex Bangura 6, Jamie Jacobs 4.5 (37. Michael Breij 7.5), Mees Hoedemakers 7,5, Mitchell Paulissen 6 (75. Jasper ter Heide -), Remco Balk 5 (37. David Sambissa 6), Roberts Uldrikis 6.5 en Milan Smit 5.5 (84. Sam Hendriks -)