Van Hooijdonk: "Na een training heeft hij me eventjes aangepakt"

21 augustus 2022, 09:41

Sydney van Hooijdonk werd zaterdagmiddag de grote man bij sc Heerenveen met een hattrick tegen Vitesse. De aanvaller keerde deze zomer na een eerdere verhuurperiode terug in Friesland en merkt dat er wat veranderd is nu Kees van Wonderen voor de groep staat als trainer.

"Toen ik binnenkwam, kreeg ik in de eerste week meteen een reality-check van de trainer. Hij verwachtte meer qua arbeid. Na een training heeft hij me voor de groep eventjes aangepakt. Het was niet genoeg, verdedigend moest ik meer doen. Dat was ik nog niet helemaal gewend, dus het duurt eventjes voor het er inzit", vertelt de spits, die samen met Amin Sarr een dodelijk tandem vormt. De Zweedse aanvaller beleefde ook een prima middag in Arnhem met een goal en drie assists.

"Wij zijn als spitsen heel belangrijk om het als een blok dicht te houden. Vorige week zei hij al: 'Dit is wat ik vraag en dan komen de goals vanzelf'. Uiteindelijk heeft hij gelijk gehad", vertelt Van Hooijdonk lachend voor de camera van ESPN. Door de 0-4 overwinning zijn de Friezen nog ongeslagen na drie wedstrijden én heeft de ploeg nog altijd geen tegentreffer geïncasseerd. "Dit is een goede start. We moeten nu door. Ik heb het gevoel dat we met deze selectie een heel mooi seizoen kunnen beleven."

Kees van Wonderen

De trainer van sc Heerenveen was ook tevreden met de overwinning en de inbreng van beide spitsen. "Ik heb vanaf het begin tegen ze gezegd: je moet investeren. Je kunt wel zeggen dat je fris wilt zijn om de kansen te verzilveren, maar als je gas geeft, word je sterker", aldus Van Wonderen, die niet bang is om spelers aan te pakken. "Je hebt er niets aan als iedereen om je heen zegt hoe fantastisch het allemaal is. Je moet ook een spiegel voorgehouden krijgen. Als het goed is, maar ook als het niet zo is. Dat is volgens mij heel normaal."

Hoewel zijn spitsen allebei trefzeker waren, was er ook nu geen hosanna-stemming bij de oefenmeester. "Wij hadden het gevoel dat ze nog meer goals hadden kunnen maken, omdat er zoveel ruimte lag", aldus Van Wonderen, die wel positief afsloot. "Je wilt graag kansen creëren en goals maken, maar we hebben dat wel weer gedaan vanuit een gesloten defensie. Dit geeft iedereen een goed gevoel. Je stopt er iedere dag energie in, dan is het mooi als dat beloond wordt met een resultaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen