Dost baalt na 'leuke' terugkeer: "Is niet wat je als FC Utrecht wil"

21 augustus 2022, 15:02

Bas Dost baalde zaterdagavond als een stekker. Hij nam het met FC Utrecht op tegen zijn oude liefde FC Emmen, maar ging zonder punten terug naar de Domstad. Het resultaat deed pijn, maar toch was er ook een positief gevoel bij de spits.

"Het is goed dat je daar óók naar vraagt, want ondanks alles was het ook leuk om hier weer te komen. Mensen onderschatten dit soort dingen nog wel eens. Ik bedoel: ik ben hier van mijn twaalfde tot mijn achttiende elke dag geweest", vertelt de goalgetter, die één keer scoorde tijdens de 3-2 nederlaag. "Dat was voor mij een nostalgisch tochtje. Er is veel veranderd in de wijk, maar het Carmel College, mijn oude middelbare school, staat er nog. Dat deed wel wat met mij. Van dat soort dingen geniet ik meer dan vroeger."

Dat was ook het enige positieve aan de avond, want de nederlaag zorgde voor teleurstelling. 'Waardeloos' noemt hij het in gesprek met De Telegraaf. "Daar sta je dan met twee uit drie. Dat is niet wat je als FC Utrecht wil. We hebben als team een keer een succesje nodig, waardoor je die broodnodige schwung in het elftal krijgt. De teleurstelling is groot. We moeten niet opgeven. We moeten bij elkaar blijven en laten zien wat we met zijn allen waard zijn. Ik wil graag doorknallen, want ik wil er heel graag een mooi seizoen van maken."

Henk Fraser

Trainer Henk Fraser baalde in gesprek met Voetbal International ook van de nederlaag. Hij sluit niet uit dat er nog nieuwe spelers bijkomen na de teleurstellende start. "De club is altijd op zoek naar betere spelers. Een club die hogerop wil, is altijd aan het monitoren wat mogelijk is en wat niet. Ik heb nu deze groep en daar moet ik mee kunnen presteren."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen