FC Utrecht grijpt in na rampstart en meldt zich bij Ajax en Cambuur

21 augustus 2022, 19:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Utrecht haalde deze zomer al dertien spelers naar de Domstad, maar na de tegenvallende seizoensstart met slechts twee punten tegen RKC Waalwijk, SC Cambuur en FC Emmen gaat de club vermoedelijk opnieuw de transfermarkt op. De club wil Sean Klaiber (28) oppikken bij Ajax en Mees Hoedemakers (24) overnemen van SC Cambuur.

Dat schrijft De Telegraaf zondagavond althans. Klaiber staat al langer in de belangstelling van FC Utrecht, dat hem na de overstap van Erik ten Hag destijds aan de Amsterdammers verkocht voor meer dan vier miljoen euro. Mede door een zware blessure heeft de verdediger met de concurrentie van Devyne Rensch en Jorge Sanchez geen perspectief meer in de Johan Cruijff Arena. Hoeveel er voor hem op tafel moet komen, is niet bekend.

SC Cambuur wil in elk geval wel een forse transfersom ontvangen voor Hoedemakers, die zaterdagavond met twee goals tegen Fortuna Sittard nog een van grote mannen was bij de Leeuwarders tijdens de 1-4 zege. Sowieso is de controleur een van de belangrijke krachten de afgelopen jaren in het succeselftal van Henk de Jong. Het enige nadeel voor SC Cambuur is dat Hoedemakers een aflopende verbintenis heeft, waardoor ze nu met een overgang nog wel wat aan zijn periode kunnen overhouden financieel.

Lees ook: Dost baalt na 'leuke' terugkeer: "Is niet wat je als FC Utrecht wil"

Desondanks willen de Leeuwarders vermoedelijk een fors bedrag ontvangen (tussen de 1,5-2 miljoen) voor de verbindingsspeler, al is FC Utrecht volgens het dagblad bereid om geld over te maken naar Leeuwarden. In een eerder stadium was er ook belangstelling vanuit Italië, waar Lecce de middenvelder wilde hebben. Of hijzelf op dit moment al de stap naar FC Utrecht wil maken, is overigens nog onbekend. FC Twente zou hem mogelijk ook volgen als opvolger van Ramiz Zerrouki.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen