Frenkie krijgt de kans om basisplek af te dwingen, Xavi wisselt meer

21 augustus 2022, 20:52   Bijgewerkt: 21 augustus 2022, 20:58

Frenkie de Jong profiteert volop van de schorsing van Sergio Busquets. De Nederlandse middenvelder start zondagavond namelijk anders dan bij de seizoensouverture aan de aftrap bij FC Barcelona, dat op bezoek bij Real Sociedad op jacht gaat naar de eerste overwinning van het La Liga-seizoen.

Het is zeker niet de enige wijziging bij de Catalaanse grootmacht, want ook linksachter Alejandro Balde start opmerkelijk genoeg aan de aftrap. Afgelopen jaar kreeg de jongeling amper kansen, maar ditmaal houdt hij Jordi Alba om nog onbekende reden op de bank. Ferran Torres, tegen Rayo eveneens nog negentig minuten in de dugout, krijgt de voorkeur boven Raphinha voorin en verder zijn er geen wijziging in het elftal van Xavi.

FC Barcelona kwam bij de opening van het seizoen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel in eigen huis tegen Rayo Vallecano, dat ook nog eens de betere kansen had in het duel. Frenkie de Jong begon die wedstrijd als invaller en zag Busquets vlak voor het einde zijn tweede gele en dus rode kaart pakken, waardoor de oud-Ajacied ditmaal zijn plek kan innemen. Jules Koundé ontbreekt nog altijd omdat hij niet ingeschreven is bij La Liga. Memphis Depay begint op de bank, terwijl Sergino Dest net als vorige week niet bij de selectie zit, omdat hij moet verkassen.

Lees ook: 'Barcelona kan laatste aanwinst nog niet inschrijven

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen; Araujo, Christensen, Garcia, Balde; Frenkie, Pedri, Gavi; Ferran Torres, Lewandowski, Dembélé.

Opstelling Real Sociedad: Remiro; Elustondo, Zubeldia, Le Normand, Aihen Muñoz; Zubimendi, Mikel Merino, David Silva; Kubo, Brais Méndez; Isak

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen