VI: Toornstra gaat Feyenoord na acht jaar verlaten

21 augustus 2022, 21:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jens Toornstra staat voor een vertrek bij Feyenoord. Dat meldt Voetbal International zondagavond. FC Utrecht hoopt de middenvelder in te lijven.

Dat schrijft Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam in zijn analyse van de gewonnen uitwedstrijd van de Rotterdammers op bezoek bij RKC. Krabbendam schrijft dat Justin Bijlow en Gernot Trauner de twee waren die de ploeg van Arne Slot door de lastige slotfase heen hebben gesleept: "Zij zijn na het vertrek van Aursnes en het aanstaande vertrek van Jens Toornstra nog de enige Old Soldiers op wie Slot kan terugvallen".

Daarmee doelt de journalist op een spoedig vertrek van Toornstra uit De Kuip. De 33-jarige middenvelder kwam zondagmiddag nog in de rust als invaller binnen de lijnen en heeft mogelijk zijn laatste minuten in het rood-wit gemaakt. De oud-speler van onder meer FC Utrecht en ADO Den Haag ligt nog één seizoen vast in De Kuip, maar Feyenoord heeft een optie op zijn contract met nog een jaar te verlegen.

De kans is daardoor aanwezig dat de Rotterdamse club een transfersom vraagt voor Toornstra, die dit seizoen niet echt in de plannen van trainer Arne Slot voorkomt.  De middenvelder staat al sinds 2014 onder contract in Rotterdam, waar hij met de tijd uit de basis is verdwenen. Met de forse concurrentie op het middenveld lijkt dit voor de routinier het juiste moment om te vertrekken.

FC Utrecht

Na de berichtgeving van Voetbal International eerder op de avond is nu ook bekend welke club interesse heeft in Toornstra. FC Utrecht, dat het seizoen zeer slecht gestart is, wil de routinier dolgraag inlijven. Toornstra maakte in 2014 de overstap van FC Utrecht naar Feyenoord, maar nu lonkt een terugkeer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

FC Utrecht kan wel een ervaringsdeskundige gebruiken op dit moment. Top !

Snoopy123
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jammer, maar begrijpelijk, hartstikke bedankt Jens.

TeamSchipper75
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooie stap voor Toornstra!

AKers21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

8 miljoen, dan is het geld van Timber ook weer terug.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen