Geen toptransfer voor Lang: "Nog maar tien dagen, dat is erg kort"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

22 augustus 2022 – Noa Lang baarde na afloop van het vorige seizoen opzien door in een interview met Het Laatste Nieuws te stellen dat hij de Belgische competitie 'heet' heeft gemaakt. Daarnaast was hij ervan overtuigd dat hij na de zomerstop niet meer terug zou keren naar Club Brugge. Maar het begint er sterk op te lijken dat de Oranje-international nog minstens een halfjaar het shirt van de regerend landskampioen zal dragen.

Geen toptransfer voor Lang: "Nog maar tien dagen, dat is erg kort"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lang werd nog niet zo lang geleden nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar AC Milan, maar de kampioen van Italië is vooralsnog niet concreet geworden. Of daar in de slotfase van deze transferperiode nog verandering in komt, zal moeten blijken. Lang begon de afgelopen wedstrijden telkens op de bank bij Club Brugge wegens transferperikelen. Ook in de thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk van afgelopen zondag kwam hij als invaller binnen de lijnen. Lang duurde zijn invalbeurt niet: binnen de kortste keren verliet de oud-Ajacied het veld, nadat hij bij zijn eerste actie door zijn enkel was gegaan.

Volgens Manon de Vries, de moeder van Lang, hoeven de supporters van Club Brugge zich geen zorgen te maken. Niet alleen omdat de schade aan zijn enkel mee lijkt te vallen. Ook omdat er van een transfer geen sprake is. "Natuurlijk wil Noa op een dag naar de buitenlandse top, maar nu zijn er nog maar tien dagen, dat is erg kort", vertelt De Vries bij Het Nieuwsblad. "En hij gaat sowieso enkel weg als de juiste club aanklopt. Is dat niet het geval, dan blijft hij gewoon. Of hij daar vrede mee heeft? Dat is nog vrij zacht uitgedrukt. Noa is geliefd in Brugge, woont er leuk, is dicht bij zijn familie, straks komen er weer zes Champions League-duels aan en er is ook een WK, waardoor het belangrijk is dat hij speelt."

Voor Club Brugge en de achterban zou een langer verblijf van Lang een flinke meevaller zijn. De regerend kampioen van België nam onlangs al afscheid van Charles de Ketelaere, die wél de overstap maakte naar AC Milan. Lang zal dus, naar alle waarschijnlijkheid, nog wat langer moeten wachten op zijn toptransfer. "Je mag er zeker van zijn: hij is gelukkig en wil gerust nog een jaartje blijven. Hij zit niet met transferperikelen in z'n hoofd. Die knop heeft hij al omgedraaid", aldus zijn moeder.

Lees ook: Meijer beleeft droommiddag; Lang moet vrezen door blessure

Vanaken
Waar Lang zich dus opmaakt voor nóg een seizoen in België, heeft Hans Vanaken al lang en breed bewezen het niveau van de Jupiler Pro League te zijn ontgroeid. De middenvelder droeg tot op heden 344 keer het shirt van Club Brugge, scoorde 102 keer en verzorgde ook nog eens 24 assists. Die statistieken hoopt hij nu te verzilveren met een transfer naar West Ham United. "Dit is de laatste kans voor mij op een stap te zetten. Ik heb daar heel goed over nagedacht en ik wil dat ook wel zien", liet de 29-jarige Vanaken optekenen. Zo dreigt Club Brugge na de toptransfer van De Ketelaere toch nóg een sterkhouder kwijt te raken.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd