Feyenoord pakt door op transfermarkt: Hancko opvolger Senesi

22 augustus 2022, 10:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Waar Feyenoord binnen de lijnen nog geen overtuigende indruk maakt, is het daarbuiten niet te stoppen. De nummer drie van het afgelopen seizoen in Nederland presenteerde de voorbije weken al de ene na de andere aanwinst en heeft nu opnieuw beet. Dávid Hancko komt over van Sparta Praag en wordt in Rotterdam de vervanger van Marcos Senesi. 

Feyenoord reikte in het afgelopen seizoen tot de finale van de UEFA Conference League en dat bleef natuurlijk niet onopgemerkt. De Rotterdammers namen in een vroeger stadium van de huidige transferperiode al afscheid van onder anderen Tyrell Malacia en Luis Sinisterra, die beiden de overstap maakten naar de Premier League. Ook Senesi verruilde Feyenoord voor een avontuur in Engeland: de Argentijn tekende bij Bournemouth. In de persoon van Hancko heeft de huidige nummer twee van Nederland een vervanger gestrikt. De Slowaak komt over van Sparta Praag en heeft in Rotterdam zijn krabbel gezet onder een contract tot de zomer van 2026. 

De komst van Hancko hing al een tijdje in de lucht, maar door moeizame onderhandelingen tussen Feyenoord en Sparta Praag heeft het even geduurd voordat de verdediger zich officieel Feyenoorder mocht noemen. De linkspoot, die in De Kuip een duo zal gaan vormen met Gernot Trauner, is blij dat de puntjes op de i zijn gezet. "De interesse speelde al een tijdje, dus ik ben blij dat de clubs eruit zijn gekomen en het voelt goed om hier te zijn", vertelt hij op de clubsite. "Ik ben ervan overtuigd dat dit voor mij het juiste moment is om deze stap te maken."

Feyenoord krijgt zaterdagavond bezoek van FC Emmen. Mogelijk zien de Feyenoord-supporters de nieuwste aanwinst dan meteen aan het werk. "Ik heb de hele voorbereiding en eerste wedstrijden nog met Sparta Praag meegedaan, dus ben fit en ik kijk ernaar uit om snel aan te sluiten. Ik hoop het team met mijn kwaliteiten zoveel mogelijk te kunnen helpen, het is aan mij om dat op het veld te laten zien", aldus de verdediger. Sparta Praag zette in eerste instantie in op een transfersom van meer dan tien miljoen euro, maar zoveel wilde Feyenoord niet betalen. De Rotterdammers maken volgens De Telegraaf zeven miljoen over naar de Tsjechische topclub. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Jonajager
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Feyenoord gaat van hem veel plezier beleven.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen