'Qatar op de tocht voor Wijnaldum: rentree mogelijk pas in 2023'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

22 augustus 2022 – 2022 is niet het jaar van Georginio Wijnaldum en dat zal het naar alle waarschijnlijkheid ook niet meer worden. De middenvelder heeft een scheenbeenbreuk opgelopen en komt daardoor de komende maanden niet in actie. Hoe lang hij aan de kant staat, is nog niet duidelijk. Maar achter deelname aan het WK in Qatar staat een heel groot vraagteken.

'Qatar op de tocht voor Wijnaldum: rentree mogelijk pas in 2023'

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Wijnaldum verruilde Liverpool in de zomer van 2021 transfervrij voor Paris Saint-Germain. De middenvelder was toe aan een nieuwe uitdaging, maar belandde in Parijs al gauw op de bank. Hij beleefde een teleurstellend eerste seizoen in Frankrijk. Wijnaldum werd in juni zelfs niet opgeroepen voor de Nations League-wedstrijden van het Nederlands elftal. De oud-speler van onder meer Feyenoord en PSV moest snel weer meer in actie komen, al was het duidelijk dat zijn toekomst niet bij PSG lag.

De Nederlander trok op huurbasis naar AS Roma, dat dolgelukkig was met zijn komst. Wijnaldum maakte vorige week zijn officiële debuut in het shirt van de Romeinen en had maandagavond zomaar eens voor het eerst aan de aftrap kunnen verschijnen. Maar een vervelende botsing met Felix Afena-Gyan heeft daar een flinke streep door gezet. Sterker nog: Wijnaldum heeft zijn laatste wedstrijd voor AS Roma voorlopig gespeeld. Een scheenbeenbreuk houdt hem maanden aan de kant. Maar hoe lang precies, dat is nog niet bekend.

Dat hangt af van een operatie. Volgens La Gazzetta dello Sport sluit AS Roma een operatie momenteel uit. De winnaar van de UEFA Conference League in het afgelopen seizoen heeft daar uiteraard niet als enige wat over te zeggen. Wijnaldum heeft immers nog een doorlopend contract bij PSG, terwijl ook de KNVB haar zegje zal doen. Voor Louis van Gaal is en blijft de 31-jarige middenvelder een interessante optie voor het WK. AS Roma schijnt er echter al rekening mee te houden dat Wijnaldum niet vóór 2023 zijn rentree maakt. Dat zou betekenen dat het WK in Qatar aan zijn neus voorbij gaat.

Mocht Wijnaldum zich laten opereren, staat hij in het minst slechte scenario twee tot drie maanden aan de kant. Dat verwacht Corriere dello Sport althans. Als Wijnaldum niet onder het mes gaat, zal het vanzelfsprekend veel langer duren voordat we de middenvelder terug binnen de lijnen zien. Voor AS Roma is het uitvallen van de huurling in ieder geval een fikse tegenvaller. De komst van Wijnaldum werd, evenals die van Paulo Dybala, groots aangekondigd door de Romeinen. 

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd