Megaklapper Feyenoord rond: Aursnes in één jaar 33x meer waard

24 augustus 2022, 19:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft het vertrek van Fredrik Aursnes definitief bevestigd. De Rotterdammers verkopen de Noorse middenvelder voor vijftien miljoen euro aan de Portugese topclub Benfica. Volgens 1908.nl is dat bedrag inclusief bonussen. Feyenoord maakt zodoende enorme winst op de vorig jaar bij Molde opgepikte controleur.

De Rotterdammers betaalden afgelopen zomer 450.000 euro om Aursnes over te nemen van het Noorse Molde FK. Al snel groeide de middenvelder uit tot onomstreden basiskracht bij Feyenoord, waar hij een belangrijke rol speelde in het bereiken van de finale van de Conference League. In totaal speelde Aursnes 49 wedstrijden namens Feyenoord, waarin hij eenmaal trefzeker was en vier goals voorbereidde.

Daarin overtuigde hij Benfica om deze zomer vijftien miljoen euro af te tikken. Daarmee is de waarde van Aursnes in één jaar tijd ruim 33 keer zo hoog geworden. Feyenoord maakt ruim 14,5 miljoen euro winst op de middenvelder. Na de verkoop van Bryan Linssen (Urawa Red Diamonds, 1,3 miljoen euro), Tyrell Malacia (Manchester United, 15 miljoen), Marcos Senesi (Bournemouth, 15 miljoen) en Luis Sinisterra (Leeds United, 25 miljoen) staat het totale inkomen op 71,3 miljoen euro.

Lees ook: Kassa in de Kuip: dit verdiende en betaalde Feyenoord deze zomer

Na het vertrek van Aursnes zal Feyenoord zelf de markt op willen om een vervanger te halen. Daarvoor is Ramiz Zerrouki van FC Twente al langer in beeld, maar de middenvelder is vooralsnog te duur. Quinten Timber nam tegen RKC Waalwijk de plek over van de afwezige Noor. Hij vormde een middenveld met Orkun Kökcü en Sebastian Szymanski.

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar wel een gemis,

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen