'Vertrek Memphis bij Barça nog niet nabij; Juve denkt ook aan Milik'

22 augustus 2022, 13:58

Memphis Depay leek vorige week hard op weg naar Juventus, maar de aanvaller zat zondagavond 'gewoon' nog op de bank bij FC Barcelona. De Oranje-international heeft nog geen overeenstemming bereikt met de Italiaanse topclub, die ondertussen ook naar alternatieven kijkt.

Memphis ruilde Olympique Lyonnais vorig jaar transfervrij in voor FC Barcelona. De Catalanen wilden hem eigenlijk al een jaar eerder naar Spanje halen, maar toen was hij nog te duur. Memphis beleefde een turbulent eerste seizoen in Barcelona. Hij kroonde zich tot clubtopscorer in de competitie, maar was door blessures en concurrentie geen onomstreden basisspeler. Zijn perspectief is er door de komst van Raphinha en Robert Lewandowski niet beter op geworden, waardoor zowel FC Barcelona als Memphis op zoek is naar een oplossing.

Die leek zich vorige week aan te dienen. Juventus heeft een tweejarig contract klaarliggen voor de oud-speler van PSV, Manchester United en Lyon. De Oude Dame hoeft geen transfersom te betalen, aangezien Memphis en Barça al akkoord zijn over een beëindiging van het contract, dat nog één jaar doorloopt. Voor FC Barcelona zou een vertrek van Memphis een enorme meevaller zijn. De Catalaanse grootmacht creëert daarmee ruimte om Jules Koundé in te schrijven. De Fransman wacht nog altijd op zijn officiële debuut.

Lees ook: Xavi en Koundé in wachtstand: 'Barça heeft nog 20 miljoen nodig'

Maar een transfer van Memphis laat nog even op zich wachten. De aanvaller heeft Juventus nog geen groen licht gegeven. Dat meldt Fabrizio Romano althans. De partijen zijn het nog niet eens over de contractvoorwaarden. Juventus wil echter niet al te lang meer wachten. De deadline van de transferperiode komt in zicht en de Oude Dame wil zich nog graag versterken met een aanvaller. Niet voor niets worden Arek Milik en Marko Arnautovic door Italiaanse media genoemd als alternatieven voor Memphis. De Oostenrijker kon zich onlangs nog verheugen op de interesse van Manchester United, dat uiteindelijk toch afzag van zijn komst.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen