Aan deze aanvallers kan PSV denken bij vertrek Gakpo

23 augustus 2022, 14:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV moet bij een verkoop van Cody Gakpo, die wordt begeerd door Manchester United, zo snel mogelijk op zoek naar een vervanger. De Eindhovenaren lijken zich sowieso nog te willen versterken met een aanvaller van topklasse. FCUpdate.nl kruipt in de huid van de Eindhovense scouts en zet zeven potentiële kandidaten voor de flanken op een rijtje.

Jesper Karlsson

Volgens De Telegraaf is de buitenspeler van AZ een van de grootste kanshebbers op een transfer naar Eindhoven. Maar in Alkmaar wil men de Zweed alleen voor de absolute hoofdprijs laten gaan, een bedrag dat richting de twintig miljoen euro gaat. Het is sterk de vraag of technisch directeur John de Jong dat wil overmaken bij een binnenlandse transfer. Een en ander zal misschien ook afhangen van hoeveel Gakpo uiteindelijk oplevert. 

Donyell Malen

Zijn naam viel volgens het Eindhovens Dagblad onlangs al bij PSV, dat zich voorzichtig oriënteert op een nieuwe topaanvaller. Vreemd is dat allesbehalve. De 23-jarige aanvaller is er nog niet in geslaagd onomstreden te worden bij Borussia Dortmund, dat hem vorig jaar voor dertig miljoen euro oppikte in Eindhoven. Daar beleefde de spits, die ook op de flanken uit de voeten kan, met 55 goals in 116 wedstrijden juist een zeer sterke periode. Voor Malen kan een goed halfjaar bij PSV de kansen op deelname aan het WK in november vergroten.

Calvin Stengs

Ook Stengs zou zich bij PSV in de kijker kunnen spelen van bondscoach Louis van Gaal. De linkspoot is sinds zijn overstap naar OGC Nice uit beeld bij Oranje. Stengs was dit seizoen in de eerste drie Ligue 1-duels basisspeler, maar drukte zijn stempel nog niet op het spel van Nice. Met Gakpo zwaait PSV mogelijk dé assistkoning van de Nederlandse velden uit. Die leegte kan Stengs met zijn kwaliteiten prima opvullen: in drie seizoenen AZ bereidde hij zeventien Eredivisie-treffers voor. Nadeel: in het verleden kwam hij vanaf andere kant dan waar Gakpo speelt. 

Justin Kluivert

Sheraldo Becker

In Nederland behoorde Becker bepaald niet tot de meest bekende Nederlanders, maar sinds zijn vertrek bij ADO is de razendsnelle aanvaller uitgegroeid tot een van de smaakmakers in de Bundesliga. Tegen RB Leipzig was de buitenspeler voor de vijfde keer dit kalenderjaar goed voor een goal en een assist in één duel. Daarmee staat hij op gelijke hoogte met de Franse topspeler Kylian Mbappé. De ex-Ajacied is bij subtopper Union uitgegroeid tot een van de belangrijkste speler. Grote vraag: kan hij het ook op een hoger podium?

Anwar El Ghazi

Was vorig jaar een van de laatste afvallers bij het Nederlands elftal voor de EK-selectie, nadat hij in de Premier League de dubbele cijfers haalde bij Aston Villa. Daar komt hij niet in de plannen voor, waar hij vorig jaar op huurbasis bij Everton ook al mee kampte. El Ghazi is momenteel veroordeeld tot het spelen in de beloftencompetitie. Is het na zesenhalf jaar tijd voor een terugkeer naar Nederland? In het shirt van Ajax bewees hij tussen 2014 en 2016 in ieder geval zijn grote waarde, door twintig keer te scoren en ook nog eens elf assists te verzorgen.

Joshua Zirkzee

Nee, Zirkzee is eigenlijk geen rechtsbuiten. En ook geen linksbuiten - hoewel hij ook na de blessure van Noni Madueke wel werd genoemd in het Philips Stadion. Maar volgens Voetbal International zingt de naam van de aanvaller van Bayern München, die bijvoorkeur in of achter de spits speelt, wel degelijk rond. Dat hij eventueel ook op rechts en links uit de voeten kan, helpt zeker mee. Bovendien is hij een jong talent die in de toekomst meer waard kan worden. Een optie?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen