Opvallende tip voor Ajax en Van der Sar: "Informeer naar Ronaldo"

22 augustus 2022, 15:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het lijkt niet meer de vraag of, maar wanneer Ajax afscheid neemt van Antony. De Braziliaan staat in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United en ziet een overstap naar Engeland naar verluidt wel zitten. Hakim Ziyech wordt genoemd als belangrijkste kandidaat om Antony te vervangen in Amsterdam, maar in de NOS Voetbalpodcast wordt ook de komst van een andere aanvaller besproken: Cristiano Ronaldo.

Evenals Antony wordt Ronaldo al de hele zomer in verband gebracht met een transfer. De Portugees keerde vorig jaar na ruim tien jaar terug op Old Trafford, maar kon niet voorkomen dat Manchester United naast een startbewijs voor de Champions League greep. De Europa League ziet Ronaldo niet zitten, waardoor een transfer nog altijd voor de hand ligt. Een nieuwe werkgever heeft hij echter nog niet gevonden. Meerdere (top)clubs passeerden al de revue, maar zij zaten niet op de komst van Ronaldo te wachten. En Ajax dan? De heren van de NOS Voetbalpodcast kregen van een luisteraar de vraag of Ajax er slechter van wordt als Ronaldo wordt betrokken in de deal met Antony.

"Vind ik een leuke", reageert verslaggever Jan Roelfs. "Als je 37 bent, zou Ronaldo wel zo'n keuze kunnen maken. Als hij denkt: Champions League, Ajax mooie voetbalclub en historie; het zou kunnen. Maar dan moet Ronaldo met zijn zaakwaarnemers om de tafel gaan zitten, zeggen dat ze allemaal moeten dimmen, dat hij hier tevreden mee is en dat zij een stuk minder commissie gaan verdienen over zijn salaris." De Portugese topschutter verdient bij Manchester United een slordige 25 miljoen euro per jaar, dus realistisch is een transfer naar Ajax natuurlijk niet. Maar op de vraag of Edwin van der Sar moet durven om Ronaldo de vraag te stellen, zegt Roelfs 'absoluut'. "Waarom niet? You never know. Gewoon doen, leuke optie."

Ziyech

De naam van Ronaldo is echter nog niet gevallen in Amsterdam. Ajax lijkt toch echt in te zetten op een terugkeer van Ziyech. De Marokkaanse creatieveling maakte twee jaar geleden de overstap van Ajax naar Chelsea, maar zijn periode in Londen is om meerdere redenen geen succes geworden. Ziyech werd deze zomer in eerste instantie in verband gebracht met een transfer naar AC Milan. De kampioen van Italië werd echter niet concreet voor de oud-speler van SC Heerenveen, FC Twente en Ajax. Ziyech zou inmiddels al gesproken hebben met de Amsterdamse clubleiding. Zijn broer Abdullah plaatste maandag nog een story op Instagram met een foto van Ziyech uit diens eerste Ajax-periode. 

Lees ook: Broer Ziyech voedt Ajax-geruchten met foto uit oude doos

Reacties

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee dankje. Ik hoef die chagrijnige droeftoeter niet te zien hier.

TeamSchipper75
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

CR in NL 😂

HS192
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geen Ronaldo.Doe maar een jeugdspeler.Ajax wordt minimaal 2e en zodoende kans genoeg voor CL.90 miljoen op de bank altijd goed.

gi0vanni
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De nummer 2 heeft geen kans op CL maar wel een 100% garantie.

MKQX
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zie Ronaldo nog niet in NL voetballen. Denk dat hij onze competitie te min vind en de problemen die je met hem binnenhaalt lijken me ook niet klein

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zie het niet gebeuren, maar het zou wel leuk zijn.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen