Cambuur-fans zijn ontvangst in ArenA zat en boycotten Ajax-uit

23 augustus 2022, 14:59   Bijgewerkt: 23 augustus 2022, 16:04

Bij de wedstrijd tussen Ajax en SC Cambuur op zaterdag 3 september zullen geen uitsupporters aanwezig zijn. De club uit Leeuwarden heeft samen met supportersverenigingen Kern van Cambuur en Cambuur Culture besloten het duel te boycotten.

Cambuur schrijft in een statement dat de laatste edities van de uitwedstrijd tegen Ajax niet bepaald een voetbalfeest waren. De supporters uit Leeuwarden werden volgens de club blootgesteld aan 'onnodig vijandig en ontregeld optreden van de beveiliging en politie Amsterdam'.

"Er zijn een aantal zaken die hier spelen. We moeten eerst de hand in eigen boezem steken. Het wangedrag van enkele individuen aan onze eigen zijde is onacceptabel en hierover zullen we met elkaar het gesprek moeten blijven voeren. Verder is er vanuit onze supporters een hoop aan te merken op de ontvangst in Amsterdam", aldus algemeen directeur Ard de Graaf.

Cambuur heeft met Kern van Cambuur en Cambuur Culture besloten geen kaartverkoop te organiseren voor het uitduel met Ajax. Hierdoor zullen geen volwassen supporters afreizen naar de Johan Cruijff ArenA. 'Dat betreuren we overigens ten zeerste, in het bijzonder voor de spelers en staf, die alle steun van de achterban verdienen', aldus de club uit Leeuwarden.

Als alternatief nodigt Cambuur kinderen uit gezinnen in Leeuwarden en omstreken uit om de wedstrijd in het uitvak bij te wonen. 'Hopelijk krijgen zij een onvergetelijke dag.'

Lees ookSupporters PSV niet welkom bij volgende kraker tegen Ajax

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

LAAT DAT KLEUTER CRECHE DAN OOK MAAR THUIS ! DAN KAN DAT VAK MOOI GEVULDT WORDEN DOOR AJAX FAN.S. ZIJN ER NOG MEER CLUB.S .??

Freakes
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zei het spelling wonder uit Purmerend

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen