Gerbrands aan de slag bij NAC Breda: "Ik heb de potentie ervaren"

23 augustus 2022, 16:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Toon Gerbrands gaat vanaf 1 september van dit jaar werken namens NAC Breda. De bestuurder voegt zich als externe adviseur bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie. NAC werd onlangs nog overgenomen door investeerdersgroep NAC=Breda. Daarna werden de gesprekken met Gerbrands geopend.

Gerbrands werkte eerder bij AZ en PSV. In Breda zal zijn rol adviserend zijn en daar is men in het Rat Verlegh Stadion erg blij mee. "We zijn trots dat we deze samenwerking kunnen aangaan, omdat we beseffen dat het neerzetten van een goed geleide voetbalorganisatie zeer specialistische kennis en kunde vereist. Toon had meerdere aanbiedingen uit Nederland en het buitenland, maar hij heeft na grondige gesprekken met betrokkenen de keuze gemaakt om bij ons aan de slag te gaan", aldus Sebastian Verkuijlen namens NAC op de clubwebsite.

De 63-jarige Gerbrands besloot eerder deze zomer te stoppen als algemeen directeur van PSV. Hij werd in het Philips Stadion opgevolgd door Marcel Brands. "Er is de laatste maanden veel op mijn pad gekomen. Ik heb ervoor gekozen om mijn expertise in topsport uitsluitend als adviseur in te zetten. De nieuwe aandeelhouders van NAC hebben mij benaderd voor zo'n ondersteunende rol. Na veel gesprekken heb ik ervaren welke potentie in Breda aanwezig is om aan een fundament te bouwen en hoe ik daarbij kan helpen", laat Gerbrands weten.

NAC heeft een roerig jaar achter de rug. De club uit Noord-Brabant leek te worden overgenomen door de City Group, maar daar ging uiteindelijk een streep door. Daarna werden de aandelen van de club gekocht door enkele Bredase ondernemers. NAC wil graag terug naar de Eredivisie, maar is inmiddels begonnen aan het vierde opeenvolgende seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Wellicht kan de entree van Gerbrands de club op weg helpen. De samenwerking tussen NAC en Gerbrands is voor onbepaalde tijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen