DONE DEAL! Toornstra laat Feyenoord na acht jaar achter zich

23 augustus 2022, 20:12

Jens Toornstra vertrekt definitief bij Feyenoord. De middenvelder was dit seizoen niet meer zeker van een basisplaats en kiest voor een terugkeer naar FC Utrecht. Daar speelde de 33-jarige Toornstra al anderhalf jaar voordat hij in de zomer van 2014 naar De Kuip verhuisde.

De transfer van Toornstra kwam deze week in een stroomversnelling. De ervaren middenvelder moest vooralsnog genoegen nemen met een bijrol onder trainer Arne Slot. Toornstra wil echter nog graag veel aan spelen toekomen en kiest eieren voor zijn geld. Hij maakt transfervrij de overstap naar Utrecht, waar hij een contrac tot medio 2025 heeft getekend. Er is een optie om nog een extra jaar met elkaar door te gaan. Toornstra speelde eerder ook in het shirt van ADO Den Haag.

In Stadion Galgenwaard is men erg blij met de entree van de viervoudig international van Oranje. "We zijn heel blij dat Jens heeft gekozen om terug te keren, daar waar hij eerder sportief mooie stappen heeft kunnen zetten. Jens is een directe kwaliteitsimpuls voor onze selectie. Hij heeft de afgelopen seizoenen, maar ook het huidige seizoen, laten zien topfit te zijn. Wij kijken uit naar wederom een goede samenwerking met Jens", laat technisch directeur Jordy Zuidam weten via de clubkanalen van Utrecht.

Toornstra won met Feyenoord de landstitel, KNVB Beker (2x) en Johan Cruijff Schaal (2x). "Mijn sportieve dromen zijn daarmee meer dan uitgekomen en Feyenoord houdt voor altijd een speciaal plekje in mijn hart. Ik ben ongelooflijk trots zo lang voor deze fantastische club te hebben mogen spelen. Samen met de supporters en alle mensen binnen de organisatie heb ik alles mogen winnen wat er in Nederland te winnen valt en hebben we ook nog eens in een Europese finale gestaan", aldus Toornstra op de clubwebsite.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Echt heel jammer. Maar het gaat je goed Jens Toornstra

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen