FC Twente en AZ kunnen zorgen voor coëfficiëntenfeestje

25 augustus 2022, 07:00   Bijgewerkt: 24 augustus 2022, 23:50

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 25 augustus. 

Nieuws

Champions League-loting

Ajax weet donderdagavond welke drie clubs het treft in de groepsfase van de Champions League. Mogelijk wacht voor de Amsterdammers een affiche tegen Rangers, dat in de play-offs uiteindelijk nipt te sterk was voor PSV. Ajax behoort tijdens de loting, die om 18.00 uur begint, tot pot 1. Daarmee ontloopt het de kampioenen van de Europese topcompetities.

Wedstrijden

Gil VIcente - AZ (21.00 uur)

Na de 4-0 overwinning van vorige week lijkt het in Portugal niet echt spannend meer te worden. Toch zijn er nog genoeg redenen voor AZ om wél vol voor de overwinning te gaan: de coëfficiënten, het geld, de sportieve prestatie, meereizende fans en als bedankje richting de KNVB. Niet voor niets kreeg de ploeg van Pascal Jansen ook afgelopen weekend vrijaf, natuurlijk.

FC Twente - Fiorentina (19.00 uur)

Voor FC Twente is de missie beduidend zwaarder. De formatie van Ron Jans moet een 2-1 achterstand zien weg te poetsen. Met het vermoedelijk volle eigen stadion zou dat wellicht haalbare kaart moeten zijn, maar wie de eerste helft in Florence heeft gezien, weet wel beter. Daarin waren de Italianen heer en meester ten opzichte van de Tukkers. Of geven een weekend rust en de eigen fans vleugels? 

Voetbal op tv

19.00 uur: FC Twente - Fiorentina, RTL 7, live verslag van het duel in de Conference League

21.00 uur: Gil Vicente - AZ, RTL 7, live verslag van het duel in de Conference League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen