Letschert verklaart breuk met AZ-trainer Jansen

24 augustus 2022, 10:27   Bijgewerkt: 24 augustus 2022, 10:32

Timo Letschert (29) trok deze week officieel de deur achter zich dicht bij AZ. De verdediger raakte vorig jaar in onmin met de technische staf in Alkmaar en ontbrak sindsdien al bij de wedstrijdselecties. Aanleiding was het vertrek van de verdediger na de wedstrijd tegen FC Twente, waarin hij nog voor de pauze werd gewisseld. In De Telegraaf legt hij echter uit dat de vork toch iets anders in de steel zit dan veelal wordt gedacht. 

Letschert was tien dagen voor die bewuste wedstrijd vader geworden van een dochter. "Daar ging het op dat moment niet goed mee, ze belandde vanwege extreem gewichtsverlies in het ziekenhuis en de situatie ging alleen maar achteruit. Daar ging het op dat moment niet goed mee, ze belandde vanwege extreem gewichtsverlies in het ziekenhuis en de situatie ging alleen maar achteruit", blikt Letschert terug in de ochtendkrant.

"Ik dacht dat ik mijn verstand op nul kon zetten, maar dat was niet zo. Tegen Twente lukte het niet om te presteren en na afloop raakte ik in een diep dal." Letschert wilde zo snel mogelijk naar het ziekenhuis en dacht toestemming te krijgen van een staflid, maar dat bleek een misverstand. De volgende dag kreeg hij een schorsing en boete van trainer Jansen, aan wie hij later in die week wél zijn volledige verhaal deed.

Lees terug: Letschert stapt niet in AZ-bus na zeperd in Enschede; straf dreigt

"Maar daarmee heb ik bij hem blijkbaar geen snaar geraakt waardoor hij begrip voor me kon opbrengen. Zonder zijn vertrouwen slaagde ik er vervolgens niet in om me terug te knokken in de basis, omdat ik voor mijn gezinnetje koos", zei Letschert, die overigens geen wrok koestert richting AZ. "Met de wetenschap van nu was het gewoon beter geweest om onze trainer Pascal Jansen wel in te lichten over wat er thuis speelde en niet tegen FC Twente te spelen." Met zijn dochtertje gaat het inmiddels gelukkig erg goed, zelf hoopt de verdediger op een avontuur in het buitenland. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen