Enorme miskoop Feyenoord speelde rol in komst Hancko

24 augustus 2022, 17:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

David Hancko heeft zijn eerste perspraatje als speler van Feyenoord achter de rug. De verdediger, die voor circa zes miljoen euro werd overgenomen van Sparta Praag, maakte mede op advies van een landgenoot de overstap naar de Rotterdamse topclub.

De gefaalde miljoenenaankoop Robert Bozeník heeft namelijk een rol gespeeld in de komst van de linksbenige verdediger. "Ik heb met hem gesproken, we kennen elkaar al jaren van onze gezamenlijke periode bij Zilina. Ook spelen we samen in de nationale ploeg. Hij heeft me alles verteld over de club, de spelers en de supporters. Dat maakt het makkelijk voor mij."

Lees ook: Feyenoord stelt teleur in oefenduel

Hancko had de clubs na een sterk seizoen in Tsjechië voor het uitkiezen. De keuze bleek echter niet moeilijk. "Ik vond Feyenoord de enige optie en dat heb ik ook tegen Sparta Praag gezegd." Desondanks duurde het even voordat de verdediger zich speler van de topclub mocht noemen. "Het waren lange weken, maar ik ben er. In totaal heeft het negen weken geduurd."

Hancko voelt zich klaar voor zijn nieuwe avontuur in de Eredivisie én de Europa League. "Ik denk dat dit het juiste moment voor mij was om de overstap te maken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen