Frenkie en Memphis grijpen spotlights in oefenduel met City

24 augustus 2022, 23:35

FC Barcelona heeft een spectaculaire remise geboekt tegen Manchester City. In het duel, dat in het teken stond van het goede doel, grepen de Nederlanders uiteindelijk de spotlights. Doelpunten van Memphis Depay en Frenkie de Jong lieten de Spaanse topclub lang dromen van een zege, maar het duel eindigde uiteindelijk in een 3-3 gelijkspel.

Voor Memphis was het mogelijk direct een afscheidscadeautje. De spits wordt al maanden in verband gebracht met een overstap naar Juventus, terwijl er ook andere kapers op de kust zijn. Voorlopig is de aanvaller gewoon nog speler van de Catalanen en deed hij waarvoor coach Xavi hem het veld instuurde: de vijfde goal van de avond tegen de touwen rammen.

Kort daarvoor liet ook Frenkie de Jong, die een basisplaats kreeg, zich gelden. Nadat Manchester City de bal achterin knullig verspeelde, was de Nederlander alert en schoot hij de 2-1 op het bord. Julian Álvarez en Cole Palmer scoorden namens de Engelsen, terwijl de eveneens door buitenlandse clubs begeerde Pierre-Emerick Aubameyang ook tot scoren kwam. Lang leek het erop dat FC Barcelona ging winnen, maar een benutte strafschop van Riyad Mahrez bepaalde de eindstand op 3-3.

Als het aan Barça ligt, wordt het scorende trio de komende week nog uitgezwaaid. Memphis en Aubameyang mogen vanwege de dramatische financiële situatie van FC Barcelona vertrekken, terwijl ook een vertrek van Frenkie de Jong in de slotweek nog niet uitgesloten is.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen