Newcastle maakt van Alexander Isak duurste aankoop ooit

25 augustus 2022, 14:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Newcastle United heeft vrijdagmiddag de komst van Alexander Isak wereldkundig gemaakt. De Premier League-betaalt Real Sociedad liefst 65 miljoen euro (exclusief bonussen en een doorverkooppercentage) voor de 22-jarige spits uit Zweden. Daarmee is hij de duurste aankoop in de geschiedenis van Newcastle.

Isak begon zijn carrière in eigen land bij AIK Solna en maakte al op jonge leeftijd de overstap naar Borussia Dortmund. De Duitse club liet hem in het seizoen 2018/19 een half jaar ervaring opdoen bij Willem II, waar hij een verpletterende indruk maakte. In zestien wedstrijden in de Eredivisie was hij goed voor dertien doelpunten, waarna hij voor tien miljoen euro werd opgepikt door Real Sociedad.

In Baskische dienst bewees Isak ook in een van de beste Europese competities te kunnen scoren. Met name in het seizoen 2019/20 was de Zweed op dreef met zeventien doelpunten in 34 wedstrijden. Afgelopen seizoen stokte voor Isak de teller bij zes goals in de Spaanse competitie. Newcastle tast desondanks diep in de buidel om de spits naar St' James Park te halen.

Isak isde duurste aankoop in de geschiedenis van Newcastle. Dat was tot voor kort nog Joelinton, die in 2019 voor 44 miljoen euro werd overgenomen van 1899 Hoffenheim. Sven Botman stond met een transfersom van 37 miljoen euro op het podium, maar staat door de komst van Isak niet meer in de top-drie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen