Guardiola en Xavi bevestigen gerucht: "Wie is geen fan van hem?"

25 augustus 2022, 16:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bernardo Silva wordt gelinkt aan een transfer. De voetballer van Manchester City werd eerder al genoemd bij FC Barcelona, maar ook Paris Saint-Germain zou wel oren hebben naar een samenwerking. De Fransen zouden zelfs al een bod hebben gedaan van zeventig miljoen euro, maar dat is niet genoeg om hem over te nemen van de Engelse landskampioen.

L'Équipe weet dat geïnteresseerde clubs negentig miljoen euro moeten neerleggen om hem weg te kapen bij Manchester City, maar Pep Guardiola zou sowieso niet willen dat Silva vertrekt. Het is geen geheim dat de trainer gecharmeerd is van de multifunctionele voetballer. "Hij is een speler van ons en we willen dat hij blijft. Hij is enorm belangrijk, een buitengewoon goede speler. Hij is een van de allerbesten met wie ik tot dusver gewerkt heb. Als speler, maar ook als persoon", vertelde de oefenmeester op een persconferentie.

"In iedere competitie zou hij de beste speler zijn. Als er een bod binnenkomt, zijn er nog zeven dagen te gaan. Als hij vertrekt, moeten we de markt op voor een vervanger. Dat wordt niet makkelijk", vervolgt Guardiola. FC Barcelona zou in hem de perfecte opvolger van Frenkie de Jong vinden, mocht hij alsnog vertrekken. Spaanse media meldden eerder al dat Xavi de Nederlander alleen wil verkopen als de Portugees gehaald wordt.

Xavi

De trainer van de Catalanen reageerde ook tegenover de pers op het gerucht. "Wie is er geen fan van Bernardo Silva? Hij is een speler die uitblinkt in het nemen van de juiste keuzes op het veld. Hij houdt de bal goed bij zich, is een heel goede speler. Maar het is allemaal afhankelijk van Manchester City. Momenteel is er geen nieuws."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen