Kuyt krijgt na tegenvallende seizoenstart nieuwe speler bij ADO

25 augustus 2022, 17:59

Dirk Kuyt is het nieuwe seizoen dramatisch gestart bij ADO Den Haag, maar heeft donderdagmiddag goed transfernieuws gekregen. De selectie van de hekkensluiter van de Eerste Divisie is versterkt met de komst van Amir Absalem. De linksachter was transfervrij na zijn contract bij Roda JC.

Absalem heeft een verleden bij FC Groningen, waar hij uiteindelijk niet een basisplaats wist te veroveren, ondanks een redelijk succesvolle verhuurperiode bij Almere City. Via FC Groningen maakte hij twee jaar geleden de transfervrije overstap naar Roda JC, voor wie de jeugdspeler van Feyenoord uiteindelijk 74 officiële wedstrijden speelde en besloot om transfervrij te vertrekken.

"Met het aantrekken van Amir Absalem hebben we nog meer opties voor de achterhoede", geeft technisch manager Daryl Janmaat aan op de clubsite. "Amir was de afgelopen jaren een vaste waarde bij Roda JC en heeft de afgelopen twee seizoenen bijna alles gespeeld bij de club uit Kerkrade. "Het is een linksbenige vleugelverdediger die ook aanvallend zijn steentje bij kan dragen. Wij zijn blij dat we hem kunnen toevoegen aan de selectie."

Lees ook: Kuyt woest na gelekt salaris Verheydt: "Ik vind het schandalig"

Absalem is zeker niet de eerste speler met Eredivisie-ervaring die de club deze zomer heeft aangetrokken, ook Daryl Werker – die eveneens de overstap maakte vanaf Roda JC deze zomer –, Joël Zwarts, Denzel Hall, Jordy Wehrmann en Max de Waal hebben onder contract gestaan bij Eredivisie-clubs of staan dat zelfs nog steeds.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen