Timber kijkt uit naar duel met Liverpool: "Toen zat ik op de bank"

25 augustus 2022, 21:26

Jurriën Timber is niet ontevreden met de loting van de Champions League. Ajax is gekoppeld aan Liverpool, Napoli en Rangers FC. De centrale verdediger weet dat alle ploegen moeilijk te verslaan zijn in eigen huis. 

Twee jaar geleden zaten de Engelse en Nederlandse club ook bij elkaar in de poule. Dat de carrière van Timber daarna snel gegaan is, lijkt hij zichzelf ook te beseffen. "De vorige keer was het stadion leeg en zat ik op de bank. Nu zal het vol zijn en zal ik spelen", aldus de verdediger, die het meest uitkijkt naar het duel op Anfield. Twee jaar geleden verloor Ajax twee keer van Liverpool met 1-0. Een keer door een eigen doelpunt van Nicolas Tagliafico en de andere keer door een fout van Andre Onana. "Maar we speelden best goed. Ik denk dat wij niet de favoriet zijn, maar dat het wel een mooie test is voor ons."

Lees ook: Schreuder blij met 'prachtige affiches': "Onze status is gegroeid"

Het is niet alleen een duel tegen mede-international Virgil van Dijk, maar ook een nieuwe strijd met spits Darwin Nunez. Hij speelde vorig seizoen nog bij Benfica en schakelde de Amsterdammers toen hoogstpersoonlijk uit met een doelpunt. Timber weet dat ook de andere tegenstanders niet makkelijk te verslaan zullen zijn, vertelt hij op de persconferentie. "Ik las dat Napoli de afgelopen twee jaar ongeslagen is in thuiswedstrijden in de Champions League en Rangers deed het vorig jaar goed in de Europa League door de finale te bereiken."

Woensdagavond schakelde die ploeg PSV uit in de play-offs voor het miljoenenbal. Timber zag de tweede helft van die wedstrijd, die door de Schotten met 0-1 gewonnen werd. "Ik keek die wedstrijd neutraal, had niet gejuicht als PSV had gewonnen. Ik vond ze goed voetballen. Ze hebben leuke spelers, maar ik zag ook dat er wel kansen lagen", aldus Timber, die hoopt dat de ploeg overwinterd op het hoogste Europese niveau. "Ik heb ambities en wil het hoogst haalbare."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen