Europees avontuur FC Twente onnodig ten einde tegen Fiorentina

25 augustus 2022, 20:58   Bijgewerkt: 25 augustus 2022, 21:04

FC Twente is er niet in geslaagd om het hoofdtoernooi van de Conference League te bereiken. In eigen huis werd donderdagavond de in Italië opgelopen 2-1 achterstand niet ongedaan gemaakt door de ploeg van Ron Jans. Hoewel de Tukkers goede kansen kregen, bleef Fiorentina met hangen en wurgen op de been (0-0). Het duel werd ontsierd door meerdere incidenten op de uittribune, waar volop met vuurwerk werd gegooid.  

Nog een wedstrijd en éen overwinning was FC Twente verwijderd van een terugkeer in een Europees toernooi. De 2-1 nederlaag van vorige week op bezoek bij Fiorentina moest voor een uitverkochte Grolsch Veste worden weggepoetst en dan zou Twente vrijdag gaan deelnemen aan de groepsfase van de Conference League. Pas dan zou ook het 'Europese' seizoen voor Twente geslaagd zijn, had trainer Ron Jans al eerder aangegeven.

Bekijk ookOnvriendelijk in Enschede: woedende Jans ruziet langs de lijn

Uit alle macht ging Twente in de tweede helft verder met waar het gebleven was. Strijd leveren, hoog druk zetten en zoeken naar die o zo belangrijke goal. Al vrij snel kreeg Twente een kans via Vaclav Cerny, terwijl het dankzij Unnerstall tot twee keer toe wederom ontsnapte aan een achterstand. Hij stopte een inzet van Riccardo Sottil en stopte Ikoné af door heel ver uit zijn doel te komen. Cerny scoorde dus ook niet, hij schoot na een mooie aanval tegen verdediger Igor aan.

De tijd werd daardoor langzaam ook de vijand van Twente. Op een schot van invaller Christos Tzolis na was het echter Fiorentina dat het gevaarlijkst was. Ikoné kwam opnieuw niet langs Unnerstall en Rolando Mandragora trof met een omhaal de paal. Met een slotoffensief probeerde Twente er daarna nog verlenging uit te persen. Dat lukte bijna, Brenet kopte in blessuretijd goed naar de hoek. Maar omdat Terraciano ook liet zien goed te kunnen keepen, bleef het 0-0. Daarmee kwam er een einde aan het Europese avontuur van FC Twente.

Opstelling en beoordelingen FC Twente*:

Lars Unnerstall 8, Joshua Brenet 6, Mees Hilgers 6.5 (82. Max Bruns -), Robin Pröpper 6.5, Gijs Smal 7, Michal Sadílek 6.5 (82. Manfred Ugalde -), Ramiz Zerrouki 6, Michel Vlap 6, Vaclav Cerny 5 (67. Daan Rots 5), Ricky van Wolfswinkel 5.5, Virgil Misidjan 5 (67. Christos Tzolis 6).

Man of the match: Lars Unnerstall

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen