Nieuwe bondscoach Marokko geeft Ziyech helder transferadvies

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 augustus 2022 – De nationale ploeg van Marokko lijkt een nieuwe bondscoach te hebben: Walid Regragui gaat zeer vermoedelijk het stokje overnemen van de ontslagen Vahid Halilhodzic. Normaliter betekent dat ook de terugkeer van Hakim Ziyech, want de keuzeheer zou al met de spelmaker van Chelsea gesproken hebben.

Nieuwe bondscoach Marokko geeft Ziyech helder transferadvies

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat meldt Radio Mars althans. In het gesprek met Ziyech, die onder de vorige bondscoach vanwege ruzie niet uitkwam voor Marokko – ook niet nadat Noussair Mazraoui het wel al had bijgelegd, zou Regragui aan de middenvelder annex aanvaller hebben geadviseerd om te vertrekken. Om met een zo goed mogelijk gevoel en wedstrijdritme naar Qatar af te reizen, is een transfer weg bij Chelsea volgens de nog officieel aan te stellen coach het beste.

Of het ook een voorwaarde is om mee te mogen naar het WK of dat het slechts een advies is, is eveneens nog niet bekend. De 48-jarige in Frankrijk geboren Regragui speelde zelf ook 45 interlands voor Marokko, het land van wie hij in 2012/13 assistent-coach was van Rachid Taoussi. Tussendoor was hij manager van jarenlang FUS Rabat, Al-Duhail en Wydad AC.

Lees ook: 'Ajax krijgt serieuze concurrentie in de strijd om Chelsea's Ziyech'

Ontslag Halilhodzic
Voor de voormalig bondscoach van Marokko was zijn ontslag eerder dit kalenderjaar behoorlijk pijnlijk. De oefenmeester plaatste zich in zijn loopbaan in totaal namelijk viermaal voor een WK, maar met Marokko werd hij driemaal voortijdig de laan uitgestuurd. In 2010 werd hij in aanloop naar de mondiale eindronde ontslagen als bondscoach van Ivoorkust. Acht jaar later overkwam hem dat als bondscoach van Japan.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd