Pech voor PSV: Luuk de Jong weken aan de kant met blessure

26 augustus 2022, 10:37   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Luuk de Jong is voorlopig uit de roulatie. De aanvoerder van PSV moest tijdens het duel met Rangers FC gewisseld worden en staat ook de komende wedstrijden langs de kant. De spits heeft spierproblemen en staat volgens Ruud van Nistelrooij wekenlang aan de kant.

Dat slechte nieuws heeft de oefenmeester laten weten aan Voetbal International, De Telegraaf en het Eindhovens Dagbad. In het duel met Rangers kreeg de aanvaller een kans om de openingstreffer te maken, maar hij kon niet makkelijk bij die bal. Met een uiterste krachtsinspanning lukte het hem, maar daardoor kreeg hij wel last van zijn kuit. De tweede helft keek hij vanaf de bank, met een zak ijs om zijn onderbeen gewikkeld. "Het was een acuut moment. Dan weet je dat het om weken gaat", aldus de trainer.

Hoelang de kopsterke aanvaller precies moet toekijken is niet bekend, maar het is sowieso een forse tegenvaller voor de ploeg van Van Nistelrooy. Komende weken staan er in de Eredivisie duels met Excelsior, FC Volendam, FC Twente, RKC Waalwijk en Feyenoord. De topper tegen de Rotterdammers staat op 19 september op het programma. Voor die datum speelt PSV ook al twee wedstrijden in de Europa League.

Extra aanvaller

PSV heeft ook Noni Madueke al in de lappenmand zitten. Hij is sowieso de hele eerste seizoenshelft niet inzetbaar. PSV wilde al een extra aanvaller naar het Philips Stadion halen in de persoon van Anwar El Ghazi, maar mogelijk moet er nu ook gezocht worden naar een extra spits. Van Nistelrooij heeft Carlos Vinicius nog achter de hand voor de spitspositie, maar hij wist vorig seizoen niet te imponeren. Dat terwijl De Jong wel een zekerheidje is.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is niet fijn als je je systeem ophangt aan een oude spits.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen