Vitesse bereikt akkoord met nieuwe eigenaar en kan transfermarkt op

26 augustus 2022, 11:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vitesse heeft een akkoord bereikt met een nieuwe grootaandeelhouder. De club wil in de eerste week van september concrete informatie geven over de overname. Tot die tijd blijft er veel onduidelijk, maar wel is inmiddels bekend dat de club nu al extra geld krijgt om de ploeg te versterken. De Arnhemmers zijn nog puntloos na drie Eredivisiewedstrijden.

Vitesse meldde begin deze maand 'nagenoeg' akkoord te zijn met een overnamepartij, maar daarna heeft het dus nog even geduurd voor alle plooien gladgestreken zijn. "Na een traject vol positieve gesprekken en meerdere bezoeken van de overnamepartij aan Arnhem zijn we nu niet alleen dicht bij de afronding, maar spreken we ook nadrukkelijk ons vertrouwen uit in de toekomst van Vitesse", vertelt algemeen directeur Pascal van Wijk op de website van de club.

De documenten van de overname moeten overigens nog wel goedgekeurd worden door de licentiecommissie van de KNVB. De beoogde nieuwe eigenaar heeft er alle vertrouwen in dat de voetbalbond niet dwars gaat liggen en heeft daarom al wat kapitaal vrijgemaakt voor de Arnhemmers. Dat betekent dat de selectie versterkt kan worden na een dramatische start. Deze zomer vertrokken onder anderen Riechedly Bazoer, Danilho Doekhi, Jacob Rasmussen en Loïs Openda. De club haalde al zeven nieuwelingen, maar de club is nog niet klaar.

"Gezien de beperkte tijd die nog rest in de transferwindow, gaan we in deze fase met name over tot de huur van spelers. In de resterende dagen gaan we er in ieder geval alles aan doen om de kansen in de huidige markt zo goed mogelijk te benutten", aldus Van Wijk, die deze zomer Valeri Oyf zag vertrekken bij Vitesse. De eigenaar trok zich terug door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen