'Naam van Phillip Cocu valt intern bij Fortuna Sittard'

26 augustus 2022, 12:09

Fortuna Sittard stelt bij voorkeur een Nederlandse trainer aan als opvolger van Sjors Ultee. Voetbal International schrijft dat Phillip Cocu intern genoemd zou zijn als kandidaat. De 51-jarige trainer zit sinds zijn vertrek bij Derby County eind 2020 zonder club.

Fortuna besloot deze week Ultee al na drie speelrondes op straat te zetten. Sindsdien zijn de Limburgers op zoek naar een nieuwe trainer. "Zoals dat in de voetballerij gaat, had ik na het ontslag van Sjors al snel vijftien appjes en tien mailtjes binnen van trainers die zich aanbieden, of hun agenten", vertelt technisch manager Sjoerd Ars tegen VI. "Ervaren mensen ook, met een goede reputatie. Dus ik heb niet de indruk dat trainers huiverig zijn om bij ons aan de slag te gaan."

Het verbaast Ars niet dat veel trainers bij Fortuna aan de slag willen. "Ik denk dat dit een fantastisch moment is om trainer te worden van Fortuna. Ons budget is omhoog gegaan, er staat een prima selectie volgens mij, de club is groeiende en het seizoen is pas net begonnen. Het is niet dat we na tien wedstrijden stijf onderaan staan", aldus de technisch manager.

Fortuna hoop een Nederlandse opvolger voor Ultee aan te stellen. "Zo zijn we begonnen aan de zoektocht, zoals we dat bij spelers ook doen. Maar uiteindelijk is kwaliteit natuurlijk wel leidend. We zoeken een goede coach, die al wat ervaring heeft en die past bij wat we hebben. Geen grote naam, omdát het een grote naam is. Maar als een mogelijkheid zich voordoet, gaan we die niet uit de weg."

Cocu zou zo'n grote naam kunnen zijn. Of de voormalig middenvelder daadwerkelijk in beeld is bij Fortuna, kan Ars niet bevestigen. Wel wil hij kwijt de zoektocht naar een nieuwe trainer niet lang hoeft te duren. "Het zou snel kunnen gaan, begin volgende week wellicht."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Natuurlijk nooit instappen bij die club op dit moment.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen