Zirkzee geniet nog vertrouwen bij Bayern: "Kan topspits worden"

26 augustus 2022, 17:01

De kans dat Joshua Zirkzee in de komende week naar Bologna verkast, is aanzienlijk groot. Toch is het vertrouwen in de Nederlandse spits bij zijn huidige club Bayern München zeker nog niet opgezegd. Gevraagd naar de toekomst van Zirkzee, was trainer Julian Nagelsmann zeer lovend over het 21-jarige talent.

"Aan het begin van de voorbereiding heb ik een uitvoerig gesprek met hem gehad", vertelde Nagelsmann over Zirkzee, geciteerd door Sport1. "Ik heb hem laten zien dat het vertrek van Lewandowski hem kansen kan bieden." Die kansen hebben zich vooralsnog overigens nog niet aangediend. In de officiële wedstrijden die Bayern München dit nieuwe seizoen speelde, waren voor Zirkzee nog geen minuten weggelegd.

Dat kan ermee te maken hebben dat Nagelsmann vindt dat Zirkzee nog wel stappen te zetten heeft. "Hij doet bepaalde dingen uitstekend, heeft veel potentie, kan erg goed afmaken en is fysiek uitstekend. Hij heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt om een topspits te worden. Hij kan heel veel bereiken, maar moet in sommige situaties nog een stapje meer zetten. Iets meer power in zijn acties. Als hij dat doet, zou hij voor elke club een zeer goede spits kunnen zijn."

Bologna

Toch lijkt het er niet op dat Zirkzee die potentie nog bij Bayern München waar zal gaan maken. Nagelsmann kon er tijdens zijn perspraatje nog weinig over kwijt, maar volgens verschillende buitenlandse media is een overstap naar Bologna voor een bedrag van 8,5 miljoen euro (met doorverkooppercentage én terugkoopclausule) heel dichtbij. In Italië kan hij een contract tekenen tot medio 2026. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen