'Ajax ziet in El Ghazi en Kluivert alternatieven Ziyech en Antony'

26 augustus 2022, 18:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax houdt nog altijd rekening met het scenario dat Antony komende week wordt weggekocht door Manchester United. Hakim Ziyech was daarbij in beeld als vervanger, maar zijn komst lijkt inmiddels van de baan. In de zoektocht naar alternatieven klinken nu de namen van twee andere oud-Ajacieden: Anwar El Ghazi en Justin Kluivert.

Die namen noemde clubwatcher Mike Verweij in de Telegraaf-podcast Kick Off. "Het afhaken van Ziyech stelt Ajax voor een gigantisch probleem", begon de verslaggever. "Dan moet je alternatieven gaan bedenken, mocht Antony toch vertrekken. Dan hoor je de namen van Justin Kluivert en Anwar El Ghazi rondzingen in Amsterdam. Maar dat is natuurlijk iets anders dan Ziyech. Dat zal Ajax ook wel sterken in de overtuiging dat Antony moet blijven."

Lees ook: Transfer Hakim Ziyech naar Ajax lijkt 'ver weg

De namen van El Ghazi en Kluivert komen vooral naar voren vanwege het profiel waar Ajax naar zoekt. "In Schreuders speelwijze wil hij spelers op de flanken die snelheid en diepte hebben. Dat heeft bijvoorbeeld Steven Berghuis een stuk minder. Ziyech ook, maar hij heeft zich natuurlijk wel bewezen bij Ajax. Dat vinden ze het beste alternatief, maar als Ziyech niet komt, gaan ze voor snelheid en diepte. El Ghazi en Kluivert hebben dat een stuk meer."

Huidige situaties

El Ghazi ligt nog één seizoen vast bij Aston Villa, maar lijkt daar deze zomer nog te gaan vertrekken. PSV zou Ajax mogelijk echter voor kunnen zijn. De andere optie, Kluivert, werd deze window veelvuldig gelinkt aan een transfer naar Fulham. Vooralsnog is hij echter nog steeds speler van AS Roma. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kluivert hoef ik nooit meer te zien in een Ajax shirt.

LowieNormaal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja Ajax, laten we gewoon oud-Ajax terughalen. Siem de Jong zou ook geen nee zeggen.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tuurlijk joh, Kluivert als 3e linkerspits na Bergwijn en Tadic en El Ghazi als opvolger van Anthony. Ik zeg .....doen! 😂

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen