Goffert-rentree Cillessen: perfecte vrije trap tegen en remise

26 augustus 2022, 21:58   Bijgewerkt: 26 augustus 2022, 22:05

De terugkeer van Jasper Cillessen in de Nijmeegse Goffert is vrijdagavond nog niet geworden waar de doelman op hoopte. Lang hield Cillessen de nul en onderscheidde hij zich met enkele reddingen, maar na een saaie remise inclusief tegendoelpunt zal hij toch enigszins teleurgesteld van het veld aflopen. NEC en FC Groningen maakten er bepaald geen spektakelstuk van, al was de vrije trap van Leroy Duarte er een om in te lijsten: 1-1.

Cillessen, de man die geen penalty's zou kunnen stoppen, die door aanhoudend blessureleed nooit echt de eerste keeper werd in het buitenland en niet lekker in de groep zou hebben gelegen bij het Nederlands elftal. Vanavond keerde hij terug waar het allemaal begon: de Goffert. Met het oog op het WK koos hij voor NEC, waar hij twee weken geleden al zijn rentree maakte bij de 1-4 zege op FC Volendam. Daar keepte hij nog geen beste wedstrijd, maar de nummer 1 in het doel was hij meteen.

Tegen Groningen liet de international op zijn vertrouwde grond al in de eerste helft zien waarom hij nog altijd tot de beste keepers van Nederland behoort. Cillessen straalde rust uit, heerste in de lucht en tikte binnen tien minuten een poging van Paulos Abraham subtiel over het doel. Het was een van de weinige echte kansen in de eerste helft. NEC had via Mikkel Duelund en Oussama Tannane ook geprobeerd het doel te vinden, maar slaagde er niet in te scoren.

Opstellingen en beoordelingen*:

NEC: Jasper Cillessen 6.5, Bart van Rooij 5, Iván Márquez 6.5, Joris Kramer 6.5, Souffian El Karouani 5, Lasse Schöne 5, Dirk Proper 5.5 (79. Ibrahim Cissoko -), Elayis Tavsan 5.5, Oussama Tannane 6, Jordy Bruijn 5 (67. Pedro Marques 5), Mikkel Duelund 6.

FC Groningen: Michael Verrips 5, Neraysho Kasanwirjo 5, Mike te Wierik 5.5, Radinio Balker 6.5, Isak Dybvik Määttä 5.5, Joey Pelupessy 6, Leroy Duarte 7, Tomas Suslov 4.5, Cyril Ngonge 6, Paulos Abraham 6, Jørgen Strand-Larsen 5.5.

Man of the match: Leroy Duarte

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen